Speeltuinontwerp Menagerie feestelijk onthuld

Wethouder Marloes Borsboom heeft op woensdag 30 januari het winnende ontwerp voor de speelplek aan de Menagerie in RijswijkBuiten feestelijk onthuld. Het ontwerp met de kabelbaan kwam met een ruime voorsprong als overtuigende winnaar uit de bus.

Tijdens de onthulling werd de wijkwethouder van RijswijkBuiten geholpen door een aantal nieuwsgierige kinderen die samen met de wethouder het winnende ontwerp onthulden. Dat de kabelbaan favoriet was bleek wel uit de vele enthousiaste reacties onder de aanwezige jonge buurtbewoners. Het ontwerp bestaat onder andere uit een grote klimtoren, een kabelbaan en een aantal kleinere speeltoestellen zodat ook kinderen van 0-6 jaar gebruik kunnen maken van de omheinde speelplek.

Wensen uit de wijk

Het winnende ontwerp is tot stand gekomen op basis van input van kinderen en ouders uit de wijk. Vorig jaar zomer zijn alle wensen opgehaald tijdens een inspiratiesessie, vervolgens is een drietal ontwerpen gemaakt. De buurt kon vervolgens stemmen op het favoriete ontwerp. Met ruim 60 procent van de stemmen bleek de kabelbaan favoriet te zijn.

“Het is belangrijk dat alle kinderen een plek hebben om naar buiten te kunnen gaan. De realisatie van speelplekken in de wijk vult daarmee een grote behoefte vanuit kinderen en ouders uit de nieuwbouwwijk’’ aldus Marloes Borsboom. Eind maart wordt begonnen met de aanleg van de speeltuin. Naar verwachting is de speeltuin begin april klaar.

De middag werd afgesloten met een workshop bloembommen maken. Bloembommen worden gemaakt van een biologisch bloemenmengsel voor vlinders en bijen. In het voorjaar kunnen de zelfgemaakte bloembommen door de kinderen op een plek naar keuze worden gegooid. Met het zaaien van dit bloemenmengsel wordt de wijk nog een stukje mooier.

Scroll naar boven