Winnend ontwerp speelplek Boomgaard in RijswijkBuiten


Van 30 september tot en met 14 oktober 2020 konden bewoners van RijswijkBuiten stemmen op hun favoriete ontwerp voor de speelplek aan de Boomgaard in RijswijkBuiten. Voor deze speelplek zijn drie ontwerpen gemaakt. De keuze over welk ontwerp daadwerkelijk wordt gerealiseerd is overgelaten aan de buurt.

Er zijn ruim 400 stemmen uitgebracht, waarbij ontwerp 2 met zo’n 42 procent van de stemmen door de buurt als winnaar is gekozen. Het ontwerp bestaat uit een speeltoestel met glijbanen, een nestschommel en een tafeltennistafel voor de oudere kinderen.

Wethouder Besteman (Welzijn): “Ik ben erg blij dat er weer een nieuwe speeltuin wordt gerealiseerd in RijswijkBuiten. En dat de buurt daar zelf één ontwerp voor heeft uitgekozen. Het is belangrijk dat alle kinderen in hun wijk dichtbij huis een plek hebben om naar buiten te kunnen gaan, en leeftijdsgenoten te ontmoeten. En dat alle kinderen mee kunnen spelen. Daarom is er in het ontwerp ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van de speeltuin voor kinderen met een beperking’’.

De aanleg

De nieuwe speelplek aan de Boomgaard zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden aangelegd. Via de website van RijswijkBuiten kunt u op de hoogte blijven van de planning en de aanleg.

Scroll naar boven