ProRail: Sluiting overweg ’t Haantje

Nieuwsbericht ProRail, 19-2-2021

ProRail op woensdag 14 april de overweg ’t Haantje in RijswijkBuiten definitief. Daarvoor in de plaats komt eind juli een nieuwe onderdoorgang aan de Laan van ’t Haantje. Met het openen van de nieuwe spooronderdoorgang ontstaat een nieuwe, veilige verbinding tussen Parkrijk en Pasgeld.

Afsluiten overweg

Woensdag 14 april om 22.00 uur sluit ProRail de overweg ’t Haantje af met hekken. Vanaf dat moment is ’t Haantje niet langer een doorgaande weg, maar een weg voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid tot eind juli 2021 de nieuwe spooronderdoorgang in gebruik wordt genomen. Dat is drie maanden later dan ProRail had voorzien en heeft te maken met een vertraging in het verkrijgen van een stuk grond.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe onderdoorgang.
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe onderdoorgang. Foto: ProRail

Nieuwe onderdoorgang

Strukton werkt hard aan de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten en gaat vanaf februari 2021 aan de slag met het laatste tunneldeel. Eind juli 2021 is de nieuwe onderdoorgang klaar voor gebruik. Met het openen van de nieuwe onderdoorgang ontstaat een nieuwe, veilige verbinding tussen Parkrijk en Pasgeld. Langzaam- en snelverkeer zijn van elkaar gescheiden. Aan één kant van de weg komt een fiets- en voetpad. Twee vides in het dak van de onderdoorgang zorgen voor daglichtinval.

Omleiding

Tussen april en juli 2021 is de huidige overweg afgesloten en de nieuwe onderdoorgang nog niet klaar. In die periode geldt een tijdelijke omleidingsroute die wordt aangegeven met borden. Het is dezelfde route die gold bij eerdere werkzaamheden. Auto’s worden omgeleid via Rijswijk en zijn ongeveer tien minuten langer onderweg. Fietsers worden omgeleid via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft en zijn vijf tot tien minuten langer onderweg. ProRail informeert omwonenden via een bewonersbrief. Bovendien zijn alle hulpdiensten op de hoogte van de omleiding.

Omleiding vanaf 14 april om 22.00 uur

PHS Rijswijk – Rotterdam

De onderdoorgang is een onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam: een project om het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam aan te passen zodat er op dit traject meer treinen kunnen rijden. Per richting zullen er acht intercity’s en zes sprinters komen te rijden. In Rijswijk werkt ProRail aan de aanleg van twee nieuwe sporen, aan de nieuwe spooronderdoorgang bij de Laan van ’t Haantje en aan de nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering.

Meer informatie

Op www.prorail.nl/rijswijk-rotterdam vindt u meer informatie over dit project. Voor vragen kunt u contact opnemen met ProRail via :

  • www.prorail.nl/contact
  • 0800-776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden
Scroll naar boven