Samenwerkingsovereenkomst nieuwe duurzame woonwijk Hoflanen Parkrijk

De gemeente Rijswijk en Ontwikkelcombinatie Waal en Roosdom Tijhuis hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van 87 duurzame woningen in nieuwbouwproject Hoflanen in RijswijkBuiten. Wethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) heeft de samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente Rijswijk ondertekend.

Hoflanen Parkrijk

De verkoop en bouw van project Hoflanen is verdeeld over twee fasen. De eerste fase bestaat uit 52 woningen, waarvan 32 royale eengezinswoningen en 20 compacte beneden- en bovenwoningen voor starters en senioren. In de tweede fase worden 35 eengezinswoningen gerealiseerd.

Hoflanen ligt in het groene deelgebied Parkrijk. Het aangrenzende Wilhelminapark vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van dit deelgebied. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige stadspark. De lange lanen en knusse hofjes met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park.  Parkrijk is volop in ontwikkeling, en met de ontwikkeling van de wijk worden ook voorzieningen gerealiseerd, zoals een supermarkt, een gezondheidscentrum, een school met kinderopvang en een gymzaal. Het kleinschalige bedrijventerrein aan de zuidkant van de wijk biedt ruimte voor bedrijven en werkgelegenheid.

Wethouder Keus: “De diversiteit aan woningen maakt Hoflanen voor iedereen aantrekkelijk. De realisatie van beneden-bovenwoningen voor starters en senioren is uniek in RijswijkBuiten. Met dit woningtype wordt invulling gegeven aan de grote behoefte aan betaalbare woningen”. 

RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw

Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw stadsdeel van Rijswijk. In 2013 werd de eerste paal geslagen en is gestart met de ontwikkeling van de wijk. Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen, en zo ook de woningen in Hoflanen, worden in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting, gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied is toekomstbestendig, met aandacht voor klimaatadaptatie,, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en waterdoorlatendheid.

Kortom we bouwen samen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!

Scroll naar boven