Bouw IKC Parkrijk vordert gestaag

Op de bouwplaats in RijswijkBuiten wordt hard doorgebouwd aan de nieuwbouw voor Integraal Kindcentrum Parkrijk. In de nieuwbouw wordt een basisschool met kinderopvang en een gymzaal gerealiseerd. De school wordt deze zomervakantie opgeleverd waardoor de ruim 180 kinderen van Montessorischool Parkrijk volgend schooljaar naar school kunnen in het nieuwe gebouw. Ook kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang) wordt gehuisvest in het gebouw. Wethouder Johanna Besteman (onderwijs) bracht samen met Anneloes van de Graaff (Montessorischool Parkrijk) en Tosca van der Knaap (Kinderopvang de Lange Keizer) een bezoek aan de school in aanbouw.

Onlangs zijn de steigers rondom het gebouw verwijderd waardoor het gebouw voor het eerst goed zichtbaar is. Binnenkort wordt gestart met de inrichting van het schoolplein. Passend bij de duurzame woonwijk RijswijkBuiten krijgen het schoolplein en de dakterrassen een groen en duurzaam karakter, met bomen, struiken, een moestuin en speeltoestellen.

Naar school in eigen buurt

RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk waarin veel jonge gezinnen wonen. Deelgebied Parkrijk is momenteel volop in aanbouw dus de verwachting is dat de wijk nog kinderrijker wordt. ‘Met de bouw van IKC Parkrijk voorzien we in een enorme behoefte aan onderwijshuisvesting in RijswijkBuiten. Er komen maar liefst 16 onderwijslokalen en een gymzaal bij. Ik vind het enorm belangrijk dat kinderen positief kunnen opgroeien, basisonderwijs kunnen volgen in hun eigen buurt en ook buiten kunnen spelen in hun eigen straat met hun vriendjes of vriendinnetjes van het schoolplein’, aldus wethouder Johanna Besteman.

Een duurzame school in een duurzame wijk

In RijswijkBuiten wordt gebouwd aan de meest duurzame wijk van Nederland. Niet alleen in de woningen maar ook in het openbaar gebied en bij de bouw van voorzieningen in RijswijkBuiten is volop aandacht voor duurzaamheid. Wethouder Besteman: ‘En in een duurzame woonwijk, hoort natuurlijk ook een duurzame school. Zo wordt IKC Parkrijk, in lijn met de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten, voorzien van een duurzame warmtepomp, zonnepanelen, triple gevelbeglazing en deels voorzien van een groen dak’.  

 
Scroll naar boven