Rijswijk Wonen realiseert 24 sociale huurwoningen in RijswijkBuiten

In 2017 breidt RijswijkBuiten zich verder uit met 24 sociale huurwoningen en dat is goed nieuws. Woningcorporatie Rijswijk Wonen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze 24 duurzame eengezinswoningen. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de bouw van deze woningen. De sociale huurwoningen worden gerealiseerd in fase 11 van De Tuinen van Sion. De architect werkt het ontwerp van de woningen de komende tijd nog verder uit. Naar verwachting zijn de eengezinswoningen in de herfst van 2017 klaar.

Ronald van der Meij, wethouder van de gemeente Rijswijk: “RijswijkBuiten groeit en daar zijn we als gemeente uiteraard trots op. De wijk wordt steeds gevarieerder en daarmee steeds meer een wijk van en voor iedereen. Mede door de prestatieafspraken die wij hebben gemaakt met de diverse woningcorporaties, maken we nu een start met de eerste 24 sociale huurwoningen in RijswijkBuiten”.

Zeljka Udovičić-Schlick, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen: “Wij investeren de komende jaren veel in duurzaamheid in ons bestaande bezit. En daarnaast realiseren we de komende jaren ook nieuwbouwwoningen om te zorgen dat er voldoende sociale huurwoningen zijn. Deze 24 duurzame woningen in RijswijkBuiten zijn hiervan een mooie start”.

“Nul-op-de-meterwoningen”
De 24 huur eengezinswoningen van Rijswijk Wonen worden zogenaamde nul-op-de-meterwoningen. Door onder andere isolatie, zuinige installaties en zonnepanelen leveren deze
woningen evenveel energie op als de woning en de bewoners gemiddeld nodig hebben. In plaats van een voorschot aan de energiemaatschappij, betaalt de huurder een Energieprestatievergoeding aan Rijswijk Wonen. Voor de nieuwe bewoners betekent een nul-op-de meterwoning een betaalbare én comfortabele woning.

Start verhuur in januari
Rijswijk Wonen plaatst op maandag 2 januari een advertentie voor de verhuur van de woningen op Woonnet Haaglanden. De eerste 50 kandidaten van de ranglijst ontvangen een uitnodiging voor een informatieavond, waar zij meer informatie krijgen over het project en het wonen in een nul-op-de-meterwoning. De woningen zijn bestemd voor gezinnen en hebben een netto huurprijs vanaf € 628 per maand.

Scroll naar boven