ProRail werkt aan het spoor langs RijswijkBuiten

In de zomer van 2019 is ProRail gestart met de uitvoering van het Project Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. ProRail maakt het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen. De spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft maakt plaats voor een brug die geschikt is voor vier sporen. De voorbereidingen voor het werk waren al begonnen.

Nieuwe brugdelen voor spoorbrug

De brug over de Kerstanjewetering wordt breder en komt hoger te liggen zodat de doorvaarthoogte voor recreatievaart 1,80 meter wordt. ProRail werkt de komende weken aan de landhoofden voor de nieuwe brug. In het weekend van 18 en 19 april 2020 worden twee van de vier nieuwe brugdelen aangevoerd. De brugdelen wegen elk ongeveer 85 ton en worden met een grote kraan geplaatst. De overweg is tijdens deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten, het treinverkeer gaat gewoon door.

Bouw spooronderdoorgang RijswijkBuiten

De afgelopen weken is gewerkt aan de bouwkuipen van de in- en uitritten van de onderdoorgang. Ook zijn er funderingspalen aangebracht. Op dit moment bouwt ProRail een betonnen constructie, het zogenaamde spoordek, die straks het dak van de onderdoorgang vormt. In de volgende treinvrije periode van 8 tot en met 10 mei 2020 wordt het spoor weggehaald op de locatie van de onderdoorgang en wordt het spoordek in de spoorbaan geschoven. Vervolgens wordt verder gegaan met het uitgraven van de bouwkuip en de bouw van de vloeren en wanden van de onderdoorgang.

Spoorbaan opgehoogd

De twee nieuwe sporen komen aan weerszijde van de huidige sporen te liggen. De grond langs de spoorbaan is in de afgelopen periode opgehoogd zodat de ondergrond kan inklinken.

Wat merkt u ervan?

De bouwmaterialen worden aan- en afgevoerd met vrachtwagens via de Lange Kleiweg of de Laan van ’t Haantje. Dit zorgt mogelijk voor extra verkeersdrukte in uw buurt.  De aannemer werkt zoveel mogelijk op werkdagen en overdag.  Soms zijn er treinvrije periodes nodig, waarbij er geen treinen rijden en de aannemer veilig dichtbij of aan het spoor kan werken. In die periodes wordt er dag en nacht gewerkt.

Tijdens bepaalde werkzaamheden is de overweg ’t Haantje tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, de route wordt ter plekke aangegeven met gele borden. De woningen en bedrijven aan ’t Haantje blijven via een omleiding bereikbaar. Fietsers worden omgeleid via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft. De overweg ’t Haantje wordt afgesloten op:

  • maandag 9 maart 19.00 uur tot dinsdag 10 maart 07.00 uur
  • vrijdag 17 april 19.00 uur tot maandag 20 april 07.00 uur
  • donderdag 7 mei 19.00 uur tot maandag 11 mei 07.00 uur

Gevolgen voor het treinverkeer

Van vrijdag 8 mei tot en met zondag 10 mei 2020 rijden er minder of geen treinen vanwege de werkzaamheden. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

Meer informatie

Op www.prorail.nl/rijswijk-rotterdam vind u meer informatie over dit project.

Live meekijken

U kunt de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang bij RijswijkBuiten live volgen via de webcam van ProRail.

Volledige planning project

De volledige planning van het Project Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam kunt u vinden op de website van ProRail.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met ProRail via :

  • www.prorail.nl/contact
  • 0800-776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden
Scroll naar boven