Opening toekomstbestendig appartementencomplex

Wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus heeft maandag 28 oktober in RijswijkBuiten een nieuw appartementencomplex geopend. De wooncomplexen aan de Van Rijtstraat bieden ruimte aan 59 vrije sector huurappartementen van Bouwinvest.

De 2-, 3- en 4-kamer appartementen variëren in oppervlakte van 59 vierkante meter tot 112 vierkante meter en zijn verdeeld over twee kleinschalige gebouwen. De huurprijzen lopen uiteen van 835 tot 1.250 euro.

 

Duurzaam

Net als de andere woningen in RijswijkBuiten zijn ook deze nieuwe appartementen energieneutraal en toekomstbestendig. Zo zijn ze onder meer voorzien van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit levert bewoners veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

Ook worden de woningen opgeleverd met een moderne badkamer, een volledig ingerichte keuken met inbouwapparatuur en een balkon of terras. Nagenoeg alle woningen zijn verhuurd en inmiddels hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.

Wethouder Keus: ‘Ook in dit project zijn de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten gerealiseerd. Met deze appartementen is ook een aantrekkelijk alternatief geboden voor woningzoekenden die willen doorstromen vanuit een sociale huurwoning. Wij heten de nieuwe bewoners van dit appartementencomplex van harte welkom in RijswijkBuiten’.

 

Scroll naar boven