Ontwerpen speelplekken schoolroute Parkrijk definitief


Vanaf het voorjaar van 2021 zijn maatschappelijke organisaties, kinderen, jongeren en hun ouders gevraagd om mee te denken over de inrichting van twee speelplekken voor kinderen van 4 tot 12 jaar in Parkrijk. In totaal zijn er maar liefst 271 reacties ontvangen! Op basis van de reacties zijn de ontwerpen voor de speelplekken in de Ockenburger Tientweg en de Dagpauwoogstraat definitief gemaakt.

Definitieve ontwerpen Bekend

Bekijk hier de definitieve ontwerpen. De speelplek in de Ockenburger Tientweg heeft als thema ‘water’. De licht heuvelachtige vloer lijkt op een eiland in het water. De speelplek is toegankelijk voor iedereen en bestaat uit een uitkijktoren met klimnet en een glijbaan. De speelplek in de Dagpauwoogstraat bestaat uit een vogelnestschommel en een uitdagende balanceer- en klimroute over diverse speeltoestellen. Wij willen iedereen die heeft meegedacht bedanken voor hun bijdrage!

Locatie van de speelplekken

De twee speelplekken worden in de toekomst aan elkaar verbonden via de schoolroute, die van west maar oost door Parkrijk loopt. Via deze route kunnen kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school lopen of fietsen. Op deze route komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoetsen en groenvoorzieningen tegen.

Afbeelding: Locatie van de speelplekken aan de toekomstige schoolroute.

Planning

De speelplekken en de schoolroute worden in meerdere fasen aangelegd. De realisatie van de speelplekken is afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals de weersomstandigheden, de oplevering van de straten en woningen die aan de schoolroute liggen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2022. Zodra bekend is wanneer de werkzaamheden gaan plaatsvinden worden deze toegevoegd aan het overzicht met actuele (bouw)werkzaamheden in RijswijkBuiten.

Scroll naar boven