Kunstwerk Novo Sion in RijswijkBuiten

Het werk van beeldend kunstenaar Michiel Kluiters is vrijdag 12 oktober officieel gedoopt door wethouder cultuur Marloes Borsboom.

Op 12 oktober werd kunstproject Novo Sion feestelijk geopend door Wethouder Borsboom. Alle bewoners van Sion waren hiervoor uitgenodigd. Het werk van beeldend kunstenaar Michiel Kluiters verwijst naar het klooster Sion dat hier ooit stond en bestaat uit 16 grote schijven die in de stoepen en straten van de wijk zijn gezet. In de schijven zijn voorstellingen afgebeeld van de geschiedenis van RijswijkBuiten, in een reliëf van cortenstaal en beton.

Een leerzame audiotour

Om het verband tussen de nieuwe wijk en de geschiedenis van de plek verder te versterken, is een wandelroute met audiotour ontwikkeld. De wandelroute is te vinden in de gratis app ‘Rondje Rijswijk’ . De audiotour vertelt verhalen over het Spook van Sion, een reislustige Romeinse mijlpaal en een muntschat, en is dus bij uitstek geschikt om op toegankelijke wijze meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de wijk.

Een eigen identiteit

Wethouder Marloes Borsboom is blij met de realisatie van het kunstwerk. “Novo Sion verbeeldt de verschillende lagen van de geschiedenis op een toegankelijke manier. Hiermee draagt het bij aan de identiteit van de wijk. Daarom vond ik het ook belangrijk dat de bewoners zouden meedenken over de keuze voor het kunstwerk. Met als resultaat dat ik hier vandaag samen met hen Novo Sion mag dopen. Een heel bijzonder moment.”

Scroll naar boven