Lidl-supermarkt in RijswijkBuiten feestelijk geopend

Lidl-supermarkt in RijswijkBuiten feestelijk geopend

De Lidl-supermarkt aan de Porseleinvlinderstraat in RijswijkBuiten is op woensdag 29 maart 2023 officieel geopend. Wethouder Werner van Damme (economie) verwelkomde vanmorgen samen met de supermarktmanager de eerste bezoekers van het filiaal in woon-winkelcomplex De Koploper in RijswijkBuiten.

Boodschappen doen in eigen wijk

Bewoners van RijswijkBuiten kunnen dus vanaf vandaag hun boodschappen doen in hun eigen wijk. Voorheen deden veel bewoners hun boodschappen bij supermarkten net over de grens van Delft of in andere wijken in Rijswijk. ‘De opening van de supermarkt is een zeer welkome aanvulling op het aanbod van voorzieningen in de nieuwbouwwijk. Bewoners kunnen voor hun boodschappen nu een stuk dichter bij huis terecht, ook lopend en met de fiets. Daarnaast zorgt de supermarkt ook voor werkgelegenheid in de wijk, bijvoorbeeld voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaantje in de buurt’, aldus wethouder van Damme.

Naast de net geopende Lidl-supermarkt komen er in De Koploper ook een Trekpleister, Primera en een snackbar. Daarnaast komt er wijkontmoetingsruimte. Hier kunnen wijkbewoners bij elkaar komen voor leuke activiteiten, workshops en een gezellig praatje. De winkels worden de komende tijd gefaseerd geopend. De wijkontmoetingsruimte opent waarschijnlijk rond zomer van 2023 haar deuren. Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/de-koploper.

Duurzaamheid voorop

Net als in de rest van RijswijkBuiten staat duurzaamheid in De Koploper voorop. De winkelruimten hebben groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen boven de winkelruimten. Ook aan de vogels en vleermuizen is gedacht. In de kopgevel van het gebouw zijn nestkasten ingebouwd.

Scroll naar boven