Laatste woning Tuinen van Sion fase 13 opgeleverd

Iets meer dan 7 jaar nadat de eerste paal voor de bouw van RijswijkBuiten geslagen werd, heeft bouwer en ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West op dinsdag 21 juli 2020 de laatste woning van Tuinen van Sion fase 13 opgeleverd. In 13 fasen zijn zo’n 600 eengezinswoningen gebouwd. En met deze oplevering aan de trotse nieuwe bewoners zijn er inmiddels ruim 1200 woningen gerealiseerd in deelgebied Sion.

Van de eerste paal naar een volwaardig nieuw stadsdeel

In 2013 werd de eerste paal van de Tuinen van Sion geslagen: het startsein voor de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen Rijswijk en Delft. Inmiddels telt RijswijkBuiten met de wijken Sion en Parkrijk maar liefst 1500 woningen en is het voormalige glastuinbouwgebied getransformeerd tot een volwaardig nieuw stadsdeel in Rijswijk.

In de komende jaren worden tot 2026 nog ruim 2000 nieuwe duurzame woningen toegevoegd in deelgebieden Parkrijk en Pasgeld. De realisatie van deelgebied Sion bevindt zich in de afrondende fase. Op dit moment zijn de laatste drie projecten in ontwikkeling en in aanbouw. In deze nieuwe woonwijk wordt dus al volop geleefd! En dat woont wel zo prettig.

Slimme installaties in huis

Kenmerkend voor de woningen in RijswijkBuiten, is dat ze zonder gasaansluiting worden gebouwd met een hoge energieprestatie. Door slimme installaties als een warmtepomp en zonnepanelen en met goede isolatie en triple glas leveren de woningen evenveel energie op als de woning en de bewoners gemiddeld nodig hebben. Een warmtepomp creëert warmte in de winter en verkoeling in de zomer en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat. Voor de nieuwe bewoners betekent dat leven in een zeer energiezuinige, betaalbare én comfortabele woning.

Scroll naar boven