Koopovereenkomst Buitenplaats Syon fase 2 en 3 ondertekend  

Op donderdag 5 maart 2020 hebben wethouder Jeffrey Keus (Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid) van de gemeente Rijswijk en de heer Snelleman van Dura Vermeer Bouw de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van project Buitenplaats Syon fase 2 en 3 in Sion RijswijkBuiten.

 Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon wordt de kroon op de herontwikkeling van deelgebied Sion in RijswijkBuiten. Het project wordt gekenmerkt door een karakteristieke bouwstijl met verwijzingen naar het rijke verleden van Sion. “In het ontwerp van de woningen en het stedenbouwkundige plan komen elementen terug uit de tijd van buitenplaatsen, kloosters en glastuinbouw. Met de realisatie van Buitenplaats Syon bouwen we voort op de rijke historie van deze locatie!”, aldus wethouder Keus.

De woningen

Wonen in Buitenplaats Syon is wonen op een historische plek met de grandeur van toen en het comfort van vandaag. In fase 2 worden 16 luxe appartementen gerealiseerd in een kleinschalig appartementengebouw. In de 3e fase worden 25 ruime eengezinswoningen gebouwd. De eengezinswoningen en de appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht of onder optie.

 Duurzaam

In lijn met de duurzaamheidsambities in RijswijkBuiten worden de woningen gasloos gebouwd met een EPC van 0,0. Zo worden de woningen voorzien van onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, triple glas, douche-wtw en balansventilatie.

RijswijkBuiten

Met de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied getransformeerd tot een nieuw stadsdeel van Rijswijk. Van 2013 tot 2026 worden, verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld, ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen worden, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met diversiteit in groen en aandacht voor waterdoorlatendheid. Kortom, we bouwen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw!

 

Scroll naar boven