Koopovereenkomst Buitenplaats Syon fase 1 ondertekend

Op woensdag 22 januari 2020 hebben wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk en de heer Snelleman van Dura Vermeer Bouw de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van project Buitenplaats Syon fase 1 in Sion RijswijkBuiten.

Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon wordt de kroon op de herontwikkeling van Sion als onderdeel van RijswijkBuiten. Het project wordt gekenmerkt door de karakteristieke bouwstijl met verwijzingen naar het rijke verleden van Sion. De woningen worden gebouwd als een nieuwe buitenplaats, waar wonen gecombineerd wordt met de beleving van het park en het omringende water.

De woningen

Naast 25 ruime eengezinswoningen in fase 1, is er in fase 2 een appartementengebouw opgenomen dat ruimte biedt aan 16 luxe appartementen. Bovendien worden er in fase 3 nogmaals 25 eengezinswoningen gerealiseerd. In lijn met de duurzaamheidsambities in RijswijkBuiten worden de woningen gasloos gebouwd met een EPC van 0,0. Zo worden de woningen voorzien van onder andere een warmtepomp, zonnepanelen vloerverwarming- en koeling, triple glas, douche-wtw en balansventilatie.

“Onder de kopers in Buitenplaats Syon bevinden zich opvallend veel bewoners die op dit moment al in een nieuwbouwwoning in RijswijkBuiten wonen. Bewoners zijn betrokken bij hun wijk. Wanneer zij een volgende stap maken op de huizenmarkt, kiezen ze er bewust voor om in RijswijkBuiten te blijven. Daar ben ik trots op”, aldus wethouder Keus.

De eengezinswoningen uit fase 1 en de appartementen uit fase 2 zijn inmiddels allemaal verkocht of onder optie. Ook de verkoop van de woningen in Buitenplaats Syon fase 3 is van start gegaan, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Voor meer informatie over Buitenplaats Syon verwijzen wij u graag naar www.buitenplaatssyon.nl

RijswijkBuiten, een moderne duurzame woonwijk voor de 21e eeuw

Met de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk, gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft, is het voorheen zo kenmerkende glastuinbouwgebied Sion en deels ’t Haantje getransformeerd tot een nieuw Stadsdeel van Rijswijk. In 2013 is de eerste paal geslagen en gestart met de ontwikkeling van de wijk. Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd. Alle woningen worden, in lijn met de in toekomst geldende duurzaamheidsnormen, zonder gasaansluiting gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust water- en poldersysteem, diversiteit in groen, aandacht voor natuurlijke materialen en aandacht voor waterdoorlatendheid. Kortom we bouwen in Rijswijk aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw! “

Scroll naar boven