Hoe wilt u later wonen?

De komende jaren worden er in Rijswijk enkele duizenden woningen gebouwd in diverse soorten en maten. Om deze woningen goed aan te laten sluiten bij de behoefte van 60-plussers heeft de gemeente Rijswijk aan bureau Stijlvol Ouder gevraagd om onderzoek te doen naar uw woonwensen.

Onderzoek onder 60-plussers

De resultaten van dit onderzoek willen wij graag gebruiken voor nieuwbouwplannen op locaties als Bogaard Stadscentrum, het Kesslerpark, het Havenkwartier en RijswijkBuiten. Daar willen we woningen laten bouwen waarin u lang en zelfstandig kunt blijven wonen, ook als u ouder wordt of een vorm van zorg nodig heeft:  ‘Wonen met een Plus’.

‘Wonen met een Plus’?

Onder de naam ‘Wonen met een Plus’ werken we aan toegankelijke, gelijkvloerse woningen in een appartementencomplex waar mensen gemengd wonen. De omgeving is prettig en veilig en er zijn diverse voorzieningen dichtbij. Bewoners wonen zelfstandig maar hebben daarnaast de beschikking over een gezamenlijke binnen- en buitenruimte om mensen te ontmoeten en activiteiten te ontplooien. Een ‘Plus’ kan ook betekenen dat u gebruik kunt maken van ondersteunende voorzieningen, diensten en (thuis)zorg.

Doet u mee?

Laat ons weten wat uw woonwensen zijn en vul via https://survey.stijlvolouder.nl onze enquête in! Dan kunnen we ervoor zorgen dat er een passend woningaanbod komt in de koop- of (vrije) huursector.

Hulp nodig of meer weten?

Voor meer informatie over bouwplannen of voor hulp bij het invullen van het online onderzoek bent u van harte welkom in het Infocentrum Bogaard Stadscentrum, Prinsenpassage (naast de ANWB-winkel) op:

Vrijdag 25 november 2022 van 13.00 uur tot 15.00 uur. Dan is ook Gijs van Malsen, wethouder, Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding en Welzijn deels aanwezig.

Woensdag 30 november 2022 van 17.00 uur tot 19.00 uur. Op deze datum is Larissa Bentvelzen, wethouder Sociaal Domein, Sport, Onderwijs en Dierenwelzijn deels aanwezig.

Scroll naar boven