Helden van de Natuur in RijswijkBuiten

Onder de noemer Helden van de Natuur, organiseert Groen doet Goed verschillende activiteiten in Rijswijk om kinderen te stimuleren meer naar buiten te gaan en op avontuur te gaan in de natuur. In samenwerking met Haaglanden Beweegt worden deze herfst 4 activiteiten met verschillende thema’s voor kinderen in RijswijkBuiten georganiseerd. Doe je ook mee? Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 oktober 2021: Waterleven (ouder dan 10 jaar) Inschrijven niet meer mogelijk.
In RijswijkBuiten is er veel water te vinden, maar wat leeft er allemaal in en rond het water? En hoe houden we de omgeving gezond? Van dieren tot prachtige waterplanten, er valt genoeg te ontdekken in RijswijkBuiten!

Vrijdag 8 oktober 2021: Roofvogels (7-9 jaar)Inschrijven niet meer mogelijk.
Roofvogels zijn regelmatig op jacht om voedsel te zoeken, misschien heb je er wel één door de lucht zien zweven in RijswijkBuiten? Weet jij wat ze eten, waar ze slapen en hoe hard ze kunnen vliegen? Maak kennis met de roofvogel.

Vrijdag 15 oktober 2021: Peuters in het Wild (2-3 jaar)Inschrijven niet meer mogelijk.
Voor de jongste kinderen is er “Peuters in het wild” een activiteit voor ouder en kind. De herfst beleven met alle zintuigen. Met de neus in de wind en de voetjes op de grond, vanaf jongs af aan de natuur onderzoeken en beleven.

Vrijdag 22 oktober 2021: Bodemdieren (4-6 jaar)
Naast alle mensen leven er ook ontzettend veel dieren in RijswijkBuiten. In en op een gezonde bodem leven bodemdieren, de meeste zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Ga je mee zoeken? Inschrijven kan nog tot 21 oktober 2021.

Schrijf je snel in!

De activiteiten waterleven, roofvogels en bodemdieren vinden plaats van 15.30 t/m 17.00 uur en peuters in het wild van 16.00 t/m 17.00 uur. Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een natuurcoach. Deelnemen is gratis en kan alleen na inschrijving. Vul hieronder het formulier in.

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen per groep beschikbaar. De beschikbare plaatsen worden op volgorde van ontvangst van de aanmeldingen toegewezen. Wij raden daarom aan om zo spoedig mogelijk aan te melden.

Scroll naar boven