Gemeente Rijswijk tekent samenwerkingsovereenkomst voor 250 nieuwe woningen met Dura Vermeer

De gemeente Rijswijk gaat in samenwerking met Dura Vermeer 250 nieuwbouw woningen ontwikkelen en bouwen in de periode 2017-2019. Het is een vervolg op de eerdere overeenkomsten waarbij Dura Vermeer inmiddels 500 woningen heeft opgeleverd. De nieuwe woningen worden volledig gasloos aangelegd en kennen een EPC-waarde van 0,0 of minder. Zo’n 30% hiervan wordt als nul-op-de-meter-woning (NOM) opgeleverd. Op de Provada 2017 ondertekenden vandaag beide partijen hun derde samenwerkingsovereenkomst.

De nieuwe woningvoorraad omvat diverse woningvarianten, van starterswoningen tot en met vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen. Bijzonder is dat de woningen volledig duurzaam zijn, en daarmee ook voldoen aan de toekomstige BENG-eisen. Eerder is een pilot gestart waarbij het Dura Vermeer-concept IRIS werd getest; de slimme woning die via technische innovaties bijdraagt aan veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en comfort. Begin 2017 bouwde Dura Vermeer de eerste IRIS-woningen in de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Enkele innovaties worden al toegepast in de modelwoning. Ook in de nieuwe overeenkomst worden door Dura Vermeer een aantal IRIS-woningen ontwikkeld en gerealiseerd.

Energieprestatiegarantie voor 25 jaar
De gemeente Rijswijk heeft alle kaarten ingezet op een volledig duurzaam RijswijkBuiten. Ronald van der Meij, wethouder gemeente Rijswijk: “Midden in de crisisjaren heeft de gemeente Rijswijk vastgehouden aan het bestemmingsplan om woningen te bouwen. Met een uitzonderlijk profiel. Alle woningen moeten een EPC-waarde van 0,0 hebben en zonder gas worden verwarmd. De woningen beschikken daarom over moderne klimaattechnieken. Via een warmtepomp, een uitgekiend ventilatiesysteem en zonnepanelen als extra ondersteunende energiebron worden hoogwaardige, duurzame huizen opgeleverd. Hierbij wordt een energieprestatiegarantie afgegeven voor 25 jaar. De huizen dragen ook bij aan de bewustwording over energieverbruik onder bewoners”.

Energierekeningen vergelijken
Dick Boelen, directeur Dura Vermeer: “Wij kijken uit naar de verdere voortzetting van onze samenwerking met de gemeente Rijswijk. Het is een bijzonder gebied waar we als ontwikkelpartner meedenken over allerlei aspecten, inclusief de wijkontwikkeling. Dankzij onze brede ervaring met duurzame bouwoplossingen hebben we onze IRIS-en NOM-concepten (nul-op-de-meter) kunnen aandragen om de ambities van de gemeente Rijswijk waar te maken. Inmiddels zien we dat bij er de bewoners zelfs een competitie is ontstaan tussen de bewoners. Energierekeningen worden via Facebook gretig gedeeld, met de vraag: ‘Wie heeft het meeste geld teruggekregen?’ We zijn er trots op dat onze concepten bijdragen aan dit positieve energiebewustzijn.”

Realisatieovereenkomst fase 3 Parkrijk
Naast de bovengenoemde samenwerkingsovereenkomst heeft de gemeente Rijswijk ook met Dura Vermeer de realisatieovereenkomst voor fase 3 van Parkrijk ondertekend. Deze fase bestaat uit een 14-tal herenhuizen van zeer ruim formaat die inmiddels allen verkocht zijn.

Scroll naar boven