Geen treinverkeer in Rijswijk tijdens Hemelvaarts­weekend

Vanwege werkzaamheden van ProRail rijden er van donderdag 13 mei 2021 00.10 uur tot en met maandag 17 mei 2021 5.15 uur geen treinen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiedam. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie in een reisplanner of bel 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

PHS Rijswijk

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam dat in de zomer van 2019 is gestart. In Rijswijk en Delft werkt ProRail aan het spoor om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken.

Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen. De spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft maakt plaats voor een brug die geschikt is voor vier sporen. Bovendien wordt er een spooronderdoorgang gerealiseerd aan de Laan van ’t Haantje. Met het openen van de onderdoorgang ontstaat een nieuwe, veilige verbinding tussen de twee woonwijken Parkrijk en Pasgeld. Langzaam- en snelverkeer zijn van elkaar gescheiden, doordat aan één kant van de weg een gescheiden fiets- en voetpad wordt aangelegd. Ook wordt in de onderdoorgang voor voldoende verlichting gezorgd. Een vide in het dak van de onderdoorgang zorgt voor daglichtinval, een tweede vide wordt in 2024 zichtbaar.

Naar verwachting is de onderdoorgang eind juli 2021 klaar voor gebruik. Dat is drie maanden later dan ProRail had voorzien en heeft te maken met een vertraging in het verkrijgen van een stuk grond. Vanaf dat moment wordt de onderdoorgang aangesloten op de aansluitende wegen naar de Laan van ’t Haantje en aan de andere kant richting de Kleiweg. Op www.rijswijkbuiten.nl/spooronderdoorgangRijswijkBuiten en www.prorail.nl/rijswijk leest u meer informatie over werkzaamheden rondom de spooronderdoorgang.

Live meekijken

U kunt de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang bij RijswijkBuiten live volgen via de webcam van ProRail.

Scroll naar boven