Gasunie start met voorbereidende werkzaamheden voor WarmtelinQ

Gasunie start met voorbereidende werkzaamheden voor WarmtelinQ

Gasunie start binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden voor WarmtelinQ. Dit is een ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven kan worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. WarmtelinQ zal vanaf de Rotterdamse haven via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk tot in Den Haag lopen.

Voorbereidende werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden van Gasunie bestaan onder andere uit het graven van proefsleuven, het verwijderen van bomen en struiken en het inrichten van de bouwplaatsen. In RijswijkBuiten wordt een aantal bomen gekapt. Het gaat om de bomen langs het fietspad parallel aan de Prinses Beatrixlaan, tussen het Terras van Sion en de Laan van Sion. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen van Gasunie. Na afloop van de werkzaamheden in 2024, worden er nieuwe bomen, struiken en planten geplant. Daarvoor heeft Gasunie samen met de gemeente herinrichtingsplannen gemaakt.

Heeft u vragen over WarmtelinQ?

Kijk voor meer informatie op www.warmtelinq.nl. Of neem contact op met Joris Zwijnenburg (Gasunie) door een e-mail te sturen aan j.zwijnenburg@gasunie.nl.

Scroll naar boven