Feestelijke start bouw Landerijen van Sion in RijswijkBuiten

Met een kanonschot én onder toeziend oog van de kopers luidden wijkwethouder Jeffrey Keus en Tomas van den Berg, directeur van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg, de start van de bouw van de Landerijen van Sion in RijswijkBuiten in. In het nieuwbouwproject worden aan de rand van deelgebied Sion vier vrijstaande woningen en tien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.

Landelijk wonen in een levendige buurt

De Landerijen van Sion is een van de laatste projecten in deelgebied Sion, onderdeel van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In het voormalig glastuinbouwgebied worden verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld tot 2026 ruim 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd.

De ontwikkeling van de wijk startte in 2013 en sindsdien zijn er in de deelgebieden Sion en Parkrijk ruim 1700 woningen opgeleverd. Alle woningen, en zo ook de woningen in de Landerijen van Sion, worden in lijn met de geldende duurzaamheidsnormen zonder gasaansluiting gebouwd en hebben een hoge energieprestatie. Onder andere door de toepassing van zonnepanelen en een warmtepomp die zorgt voor een constante, aangename temperatuur in huis.

De 14 woningen worden gerealiseerd aan de rand van deelgebied Sion, op de plek waar in vroegere tijden een klooster en buitenplaats stonden. Omzoomd door groen en direct aan het water genieten de toekomstige bewoners van De Landerijen van Sion straks van een ruim opgezette landelijke woonsfeer, maar profiteren zij tegelijkertijd van de nabijheid van allerlei voorzieningen in de wijk, zoals basisscholen, kinderopvang en een (tijdelijk) gezondheidscentrum en diverse sport -, speel – en recreatievoorzieningen in het Wilhelminapark. Ook is er in deelgebied Parkrijk een supermarkt en een spooronderdoorgang in aanbouw.

Veelzijdige woonwijk

RijswijkBuiten is een veelzijdige woonwijk met diverse woningtypes zoals rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Door te zorgen voor variatie in het beschikbare woningaanbod wordt doorstroming op de lokale woningmarkt gestimuleerd. De toekomstig bewoners laten elders een veelal kleinere woning achter, die vervolgens weer vrijkomt voor bijvoorbeeld starters op de woningmarkt. Wethouder Keus: ‘Binnen dit project zijn er zelfs kopers die nu al in RijswijkBuiten wonen en dus binnen de wijk verhuizen naar een grotere woning. Die doorstroming op de woningmarkt is erg belangrijk aangezien er in Rijswijk en de regio een groot tekort is aan betaalbare woningen, voornamelijk voor starters. En dat bewoners binnen de wijk verhuizen, geeft aan dat het fijn wonen is in RijswijkBuiten. Daar ben ik als wijkwethouder natuurlijk erg trots op.’

Ter gelegenheid van de start bouw hebben de bewoners onder hun woning een tijdcapsule begraven met daarin wensen voor hun toekomstige thuis in RijswijkBuiten. De woningen in de Landerijen van Sion worden naar verwachting in de zomer van 2022 opgeleverd.

Impressie Landerijen van Sion

Scroll naar boven