Eerste steen IKC Parkrijk feestelijk gevierd

Op maandag 23 november 2020 heeft wethouder Johanna Besteman (Welzijn) samen met een aantal kinderen van de school de eerste steen van de nieuwbouw van Montessori Integraal Kindcentrum Parkrijk in RijswijkBuiten gelegd. In de nieuwbouw wordt een basisschool met kinderopvang en een gymzaal gerealiseerd. Het gebouw biedt huisvesting aan Librijn Openbaar Onderwijs (Openbare Montessorischool Parkrijk) en kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang).

De bouw is in juli 2020 gestart en vordert gestaag. De staalconstructie van de gymzaal is inmiddels geplaatst en de contouren van het gebouw zijn goed zichtbaar. Op dit moment worden de gevels van IKC Parkrijk dichtgemaakt. Binnenkort wordt gestart met het optrekken van de binnenwanden. Wethouder Besteman: ’Vandaag hebben we samen de eerste steen voor dit prachtige duurzame schoolgebouw gelegd. De bouw verloopt volgens planning. Naar verwachting wordt de school in de zomervakantie van 2021 opgeleverd en kunnen de school en de kinderopvang intrek nemen in het schoolgebouw’.  

Schoolroute Parkrijk

IKC Parkrijk wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. In de nieuwe duurzame woonwijk worden tot 2023 circa 3500 woningen gerealiseerd. Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe en autovrije straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Ook de (toekomstig) bewoners van Parkrijk worden betrokken bij de inrichting van de schoolroute en de daarin opgenomen speelpleintjes. ‘Lopend en fietsen naar school gaan, is natuurlijk gezonder en beter voor het milieu. Deze schoolroute gaat er voor zorgen dat dit in Parkrijk RijswijkBuiten veiliger kan. Onderweg komen de kinderen diverse speeltoestellen tegen, hierdoor wordt positief opgroeien ook een stuk leuker!’ aldus wethouder Besteman.

Scroll naar boven