Een droom die uitkomt voor bewoners van De Blauwe Parel en GeWoon

Vrijdag 31 maart was het zover: 20 jonge mensen zien hun droom uitkomen. Ze tekenden bij Rijswijk Wonen de huurovereenkomst en ontvingen de sleutel van hun eigen appartement. Een bijzonder moment voor de 20 jongeren met een verstandelijke beperking.

Van droom tot werkelijkheid

Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking. Opgericht door ouders en verzorgers met een droom. Een droom waarin de wens centraal staat dat hun kinderen volwaardig en op niveau kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom werd gezocht naar een fijn thuis in een vriendelijke en actieve omgeving. Waar het contact tussen de bewoners en de buren heel belangrijk is. Deze plek is gevonden het net opgeleverde woon- en winkelcomplex De Koploper. Nu de huurovereenkomsten zijn ondertekend en de sleutels overhandigd, komt een droom uit! Bestuursvoorzitter van de Blauwe Parel, Hanni van Waasdijk: “Dankzij de inspanning van veel partijen die ons credo ‘wonen en werken met én zonder beperking’ helemaal onderschrijven, hebben we dit echt samen gerealiseerd.”

Samen wonen

Bewoners van De Blauwe Parel gaan, onder professionele begeleiding en zorg van Ipse de Bruggen, samenwonen met 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Zij gaan samen met de bewoners activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld samen op stap, een spelletjesavond, maar ook aan de slag met diverse projecten in de wijk. En naast de bewoners van De Blauwe Parel, verhuizen binnenkort 4 bewoners van Stichting GeWoon naar De Koploper. Stichting GeWoon is ook een burgerinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking.
“Ook wij hebben reikhalzend uitgekeken naar dit moment”, aldus wethouder Gijs van Malsen. “In 2021 zijn we gestart met de bouw van de Koploper en is er een overeenkomst getekend waar 20 studio’s voor jonge mensen van onder andere de Stichting De Blauwe Parel verhuurd zullen worden. Als wethouder Inclusie en Volkshuisvesting vind ik het heel bijzonder en verrijkend voor de wijk dat de jongeren hier een plek hebben kunnen vinden en dat zij volop kunnen meedraaien in de Rijswijkse samenleving.”

Foto: Ron Jenner

Scroll naar boven