Denk mee over de inrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

RijswijkBuiten krijgt er een nieuwe wijkontmoetingsplaats bij! In Hof van Sion ligt maar liefst 4.900 vierkante meter grond dat onbebouwd blijft vanwege de archeologische vondsten in die grond. Hier kunnen we een mooie plek creëren waar buurtbewoners (jong én oud) elkaar kunnen ontmoeten. Wil je meedenken over hoe deze wijkontmoetingsplaats eruit gaat zien? Dit kan via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion.

Wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

Hof van Sion is een bijzondere plek in RijswijkBuiten. Dit komt door de historie van de plek: de archeologische opgravingen onder de grond van het klooster van Holland ‘Sancta Maria in Monte Sion’ (uit de 15e en 16e eeuw) en de buitenplaats uit de 17e eeuw. Daarna volgde de glastuinbouw op deze locatie, dat vanaf 2010 werd vervangen door een duurzame woonwijk. Als onderdeel hiervan zijn in Hof van Sion onlangs 50 duurzame eengezinswoningen en 16 appartementen gerealiseerd. De woningen zijn gebouwd in de vorm van een moderne buitenplaats. En in het hart van deze moderne buitenplaats komt nu een nieuwe wijkontmoetingsplaats. De locatie is te zien in onderstaande afbeelding.

Locatie in te richten wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

De eerste stap is gezet

In 2017 heeft een groep omwonenden ook nagedacht over hoe de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion eruit zou kunnen zien. Van deze ideeën is een eerste schetsontwerp gemaakt. Inmiddels is het bijna 5 jaar later en zijn er in de buurt veel nieuwe bewoners komen wonen. In die 5 jaar zijn de openbare ruimte rondom de wijkontmoetingsplaats en mogelijk ook de wensen uit de buurt veranderd. Daarom gaan we nu samen met alle buurtbewoners (jong en oud), verenigingen en maatschappelijk partners uit de wijk aan de slag met de inrichting van de wijkontmoetingsplaats.

Hoe kun je meedenken?

Je kunt op twee manieren meedenken over de herinrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion:

Onlinegroep

Op www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion kun je online meedenken. Je komt via deze link terecht op het online interactieve platform van Rijswijk, waar inwoners kunnen meepraten en meedenken over diverse plannen en projecten. We horen allereerst graag wat jij vindt van het eerste schetsontwerp voor de inrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion. Wat vind je leuk? En wat zou je graag anders zien?

Jouw reactie en/of die van je kinderen kun je van maandag 24 januari tot en met zondag 20 februari 2022 doorgeven via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion:

  1. Maak eerst een account aan. Dit doe je door rechtsboven op de groene knop ‘Registreren’ te drukken. Meer informatie over registeren vind je in de rubriek ‘Over‘ (linksboven in beeld).
  2. Vervolgens klik je in de tijdlijn op fase 2: ‘Doorgeven wensen’. Volg de uitleg over het doorgeven van een wens. Je kunt per account meerdere wensen doorgeven.

Een werkgroep gaat vervolgens aan de slag met deze wensen en aandachtspunten. Later in het proces (fase 4 en 6) kun je nogmaals je mening geven over een aantal voorgestelde schetsontwerpen. En kun je uiteindelijk stemmen op jouw favoriete ontwerp. Hierover lees je verderop in deze brief meer.

Werkgroep

Op basis van de ingestuurde wensen uit de buurt (fase 2) gaat de werkgroep vervolgens samen met een landschapsarchitect aan de slag om een aantal schetsontwerpen voor de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion uit te werken. In de werkgroep voor de inrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion is plaats voor maximaal 20 personen: direct omwonenden (Hof van Sion), inwoners uit RijswijkBuiten en diverse verenigingen en maatschappelijk partners uit de wijk. De werkgroep komt vanaf maart 2022 twee maal bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. De wijze waarop de bijeenkomsten worden georganiseerd (fysiek of digitaal) hangt af van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Heb je interesse? Dan kun je ons dat laten weten door op de aanmeldlink te klikken in de tweede fase ‘Doorgeven wensen’ op www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion

Wat gebeurt er daarna?

In fase 3 heeft de werkgroep samen met een landschapsarchitect een aantal voorlopige schetsontwerpen gemaakt. In fase 4 horen we graag je mening over de voorlopige ontwerpen van de werkgroep. Hebben we jouw wensen en aandachtspunten goed begrepen? Alle haalbare en uitvoerbare ideeën nemen we in fase 5 mee in de uitwerking van de definitieve ontwerpen. In fase 6 kun je stemmen op je favoriete ontwerp. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt in fase 7 daadwerkelijk aangelegd. 

Fasering van de inrichting van de wijkontmoetingsplaats in Hof van Sion

Hoe blijft u op de hoogte?

Bewoners van Sion ontvangen op 24 of 25 januari 2022 een bewonersbrief op het huisadres met daarin informatie over de start van het ontwerpproces. U kunt via www.rijswijkbuiten.nl/hofvansion op de hoogte blijven van het ontwerpproces.

Scroll naar boven