Bouw fase 10 De Tuinen van Sion van start

Donderdag 11 februari jl. heeft wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk de feestelijke paal geslagen voor de bouw van de eerste vrije sector huurwoningen in RijswijkBuiten, alsmede 13 koopwoningen, allen onderdeel van Fase 10 van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten.

De 43 vrije sector huur eengezinswoningen kennen 2 verschillende woningtypes, de Stadsvilla’s en de Verandawoningen. Deze 43 eengezinswoningen zijn de eerste van 200 vrije sector huurwoningen die Bouwinvest in RijswijkBuiten gaat verhuren. Daarnaast zijn deze eengezinswoningen in RijswijkBuiten ook de eerste woningen in de portefeuille van Bouwinvest met een EPC van 0,0. De 13 koop eengezinswoningen bestaan uit 5 kluswoningen 2.0. waarbij de koper zelf de indeling en afwerking bepaalt, alsmede 8 stadsvilla’s.

Ronald van der Meij, wethouder gemeente Rijswijk, “met de 43 vrije sector energiezuinige huurwoningen tegen een zeer betaalbare prijs bieden wij een zeer aantrekkelijk alternatief voor onder meer woningzoekenden die graag willen doorstromen uit de sociale huur”

Michiel de Bruine, Bouwinvest, “RijswijkBuiten is inmiddels een volwassen woonwijk. De vraag naar duurzame, betaalbare grondgebonden huurwoningen in het middel dure huursegment in RijswijkBuiten is groot. Dit, samen met de doorkijk naar een langjarige overeenkomst en de hoge duurzaamheidseis die aan de woningen wordt gesteld, maakt dat ons Woningfonds deze woningen graag aan haar portefeuille wil toevoegen.”

Rob Tummers, Dura Vermeer, “met de realisatie van de huurwoningen en de kluswoningen zijn wij als Dura Vermeer blij weer een nieuw product aan de realisatie van RijswijkBuiten toe te kunnen voegen”.

Scroll naar boven