Bouw Eiland de Oevers feestelijk van start

Namens de gemeente Rijswijk heeft wethouder Ronald van der Meij vanmiddag symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van energieneutrale woningen op Eiland De Oevers (de Eilanden van Sion) in RijswijkBuiten. Samen met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, en één van de toekomstige bewoners heeft hij een funderingsbalk gelegd van één van de woningen. Eiland de Oevers bestaat uit 51 duurzame eengezinswoningen in verschillende woningtypes, waarvan reeds 49 woningen voor de start bouw zijn verkocht. Eiland de Oevers is een gezamenlijke ontwikkeling van AM en VolkerWessels Vastgoed.

Duurzaam Wonen
Net al de overige woningen in RijswijkBuiten worden de 51 woningen op Eiland De Oevers energieneutraal en daarmee zeer duurzaam gerealiseerd. Standaard hebben de woningen een EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC) van 0,0 en een energiesysteem met onder andere een warmtepomp, een balansventilatie, zonnepanelen en vloerverwarming. Kopers hadden daarnaast ook de optie voor nul-op-de-meter. De opwekking van het energiesysteem wordt in dat geval uitgebreid, zodat ook het huishoudelijk gebruik wordt gecompenseerd. Ruim een derde van de kopers heeft voor deze optie gekozen.

Bijzondere architectuur
Architect Gert de Graaf van Groosman heeft zich bij het ontwerp van het eiland laten inspireren door de Hollandse polders en het hier voorkomende type ‘woonboerderij’. De huizen hebben een landelijke uitstraling door de Louvre luiken, ambachtelijke bakstenen en blauw gesmoorde dakpannen. Net als bij het eerste en het tweede eiland van de Eilanden van Sion liggen alle tuinen van de woningen aan het water. Ook beschikken de woningen over een vlonder of aanlegsteiger aan het open (vaar)water dat in verbinding staat met Delft en het Westland. Op Eiland de Oevers worden negentien tussenwoningen, zestien hoekwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door BAM Wonen.

Wethouder Van der Meij: “Eiland de Oevers is het derde eiland dat door de ontwikkelcombinatie AM en VolkerWessels Vastgoed is ontwikkeld. De unieke plek van het wonen aan het bevaarbare water zorgt ervoor dat de bewoners een prachtige nieuwe woonplek krijgen.”

Wilco van den Ban, directeur AM en mede vennoot in de ontwikkelcombinatie geeft aan: “De unieke plek, maar ook de toepassingen op het gebied van duurzaamheid zorgen voor veel wooncomfort. Uiteraard zijn wij trots dat we met dit project weer een stukje van de prachtige nieuwbouwwijk RijswijkBuiten kunnen realiseren”.

Scroll naar boven