Baggerwerkzaamheden in het water rondom Hof van Sion


Vanaf donderdag 8 september worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd in het water rondom Hof van Sion. De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd en duren ongeveer drie weken. Tijdens de werkzaamheden is niet mogelijk om te varen en aan te meren in het deel van het water waar de baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd.

De Werkzaamheden

Op donderdag 8 of 9 vrijdag september wordt het materiaal voor de werkzaamheden aangevoerd. Vervolgens worden de baggerwerkzaamheden in twee delen uitgevoerd tussen maandag 12 en vrijdag 30 september op werkdagen tussen 7.00 – 17.00 uur. Bekijk onderstaande afbeelding om te zien wanneer er in welk deel van het water werkzaamheden plaatsvinden.

Puin en bouwmaterialen worden door een kraan met een drijvend platform uit het water verwijderd. Vervolgens wordt het water gebaggerd en verdiept door een schuifboot. Dit is een boot die de bagger van de bodem schuift zodat het uit het water kan worden geschept door de kraan. Het puin, de bouwmaterialen en bagger worden vervolgens op drie plekken (zogenaamde overslaglocaties) op vrachtwagens geladen en afgevoerd via de Sionsweg, Middendorpweg, Kloosterpad, Gele Lis en Laan van Sion (zie afbeelding onderstaande afbeelding voor route).

Tijdens de werkzaamheden kan last van geluids- en/of stankoverlast ontstaan. Om het puin, de bouwmaterialen en bagger veilig in de vrachtwagens te scheppen is de weg ter hoogte van de overslaglocaties op de Middendorp en de Sionsweg versmald en kan de weg incidenteel voor ongeveer één uur afgesloten zijn. Bewoners en hulpdiensten kunnen altijd bij de woningen komen. Wij vragen uw begrip en zorgen ervoor dat u zo min mogelijk overlast ervaart van de werkzaamheden.

De rest van het water in Sion wordt volgens de normale planning in 2023/2024 uitgebaggerd door het Hoogheemraadschap van Delfland.

Meer informatie

In de digitale werkzaamheden kaart vindt u een overzicht van alle actuele werkzaamheden in RijswijkBuiten. Hier leest u altijd de actuele planning en wanneer de werkzaamheden in deel 1 en 2 zijn afgerond. Wij gaan ervan uit u hiermee op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Informatiecentrum RijswijkBuiten. Stuur een e-mail naar rijswijkbuiten@rijswijk.nl of bel naar telefoonnummer 070 – 326 19 75.

Baggerwerkzaamheden Hof van Sion (2022)

Scroll naar boven