homeRijswijkBuitenSion

Sion

Sion

Deelplan Sion is het eerste deelplan waar we zijn gestart met de ontwikkeling van RijswijkBuiten. Sion kenmerkt zich door zijn geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. Hoewel vrijwel alle vroege bebouwing is verdwenen herinneren nog enkele bouwwerken, watergangen en verkaveling aan de rijke historie van dit gebied. Deze cultuurhistorische elementen zijn unieke aanknopingspunten geweest voor het stedenbouwkundig ontwerp van Sion, maar ook voor het meegeven van specifieke identiteiten van deelwijken en buurten. Kenmerkend voor de buitenplaats zijn bijvoorbeeld de siertuinen veelal uitgevoerd met hagen. Men name deze hagen vormen een belangrijke basis in het openbaar gebied van het nieuwe Sion. Maar u vindt er ook groene woonpaden terug waar de auto zogezegd te gast is. En waar vindt u tegenwoordig nog fruitbomen terug langs de wandelpaden? Jawel, in RijswijkBuiten!

Een belangrijk historisch element in Sion is ook de voormalige glastuinbouw. Dit zult u op een andere wijze terugvinden in Sion. Op deze manier wordt wederom een knipoog gemaakt naar het meest recente verleden van het gebied.

Inmiddels zijn er al veel deelplannen in Sion gerealiseerd. Benieuwd naar een impressie hoe Sion er naar verwachting uit komt te zien? Kijk dan hier op onze animatiefilm (Graag merken wij hierbij op dat het om een animatiefilm gaat. De daadwerkelijke uitwerking van deze plannen kunnen hierdoor afwijken van de werkelijkheid.)

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief