Werkzaamheden Spooronderdoorgang RijswijkBuiten

ProRail werkt aan de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten aan de Laan van ’t Haantje. In de week van 16 september 2019 start aannemer Strukton met het aanbrengen van damwanden voor een tijdelijke bouwconstructie. De constructie zorgt ervoor dat Strukton de bouwkuip kan uitgraven voor de bouw van de inritten van de tunnel. De damwanden worden met een heimachine met trilblok de grond ingetrild. Vanaf begin oktober 2019 worden bij overweg ’t Haantje kabels en leidingen verlegd door vier nutsbedrijven. Van Vulpen voert het werk uit namens de vier bedrijven.

De bouwmaterialen worden aan- en afgevoerd met vrachtwagens via de Lange Kleiweg of de Laan van ’t Haantje. Dit zorgt mogelijk tijdelijk voor extra verkeersdrukte. Mogelijk vindt er overlast plaats van geluid of trillingen door het intrillen van de damwanden.

Werktijden

De aannemer werkt op dit project zoveel mogelijk op werkdagen en overdag. Dit geldt ook voor de aankomende periode van medio september tot en met medio november 2019. Soms zijn er treinvrije periodes nodig, waarbij er geen treinen rijden en de aannemer veilig dicht bij of aan het spoor kan werken. In die periodes wordt er dag en nacht gewerkt. De eerste treinvrije periode is van 22 tot 25 november 2019. Overweg ’t Haantje en de vaarverbinding Kerstanjewetering zijn dan afgesloten.

Spoorverdubbeling in Rijswijk

De nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam. ProRail maakt het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein makkelijker te maken. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen tussen Rijswijk en Delft Zuid. De nieuwe spooronderdoorgang vervangt de overweg ’t Haantje. De spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft maakt plaats voor een brug die geschikt is voor vier sporen.

Heeft u vragen?

U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact(externe link). Of bel 0800-776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden. Op www.prorail.nl/rijswijk(externe link) vindt u meer informatie over het project. Meer informatie over de spoortunnel kunt u tevens vinden op de website van RijswijkBuiten.

Scroll naar boven