homeSpeel-en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel-en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel-en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Speel-en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten

Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. In RijswijkBuiten zijn inmiddels een aantal speelplekken gerealiseerd.  Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Onderstaande kaart biedt een handig overzicht. Bovendien is op deze pagina het laatste nieuws te vinden over de realisatie van nieuw aan te leggen speelplekken.

 1. Van Rijnweg – tijdelijk trapveld: Het tijdelijk trapveld is van 8:00 tot 20:00 uur toegankelijk.
 2. Mirabelle / Bonne Louise – speeltuin
 3. Anjelier  – speeltuin
 4. Jasmijn – natuurspeelplek
 5. Oleander / Lavendel – speeltuin
 6. Van der Venstraat – speeltuin
 7. Buitenplaats Syon – trapveld, jeu de boulesbaan en blotevoetenpad: Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. We nodigen iedereen uit om mee te doen! Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58. Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie over Buitenplaats Syon vindt u onderaan deze pagina.
 8. Menagerie – speeltuin
 9. Ida Hooftstraat – speeltuin
 10. Oyevaerswey – speeltuin
 11. Wilhelminapark – speeltuin en zwemvijver
 12. Kindcentrum Buitenrijck – speelplek op het schoolplein
 13. Tuinen van Sion fase 12 – Op donderdag 23 januari 2020 is op het grasveld in de Tuinen van Sion fase 12 een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar aangelegd. In verband met de vochtige weersomstandigheden is het niet mogelijk om de ondergrond van de speeltuin gelijktijdig aan te leggen. Dat betekent dat de speelplek in eerste instantie op het gras is geplaatst, zodat de kinderen nu al gebruik kunnen maken van de nieuwe speelplek. Vanaf week 10 wordt gestart met de aanleg van de definitieve ondergrond. Dat betekent dat de speelplek vanaf dat moment tijdelijk wordt afgesloten met bouwhekken zodat de ondergrond kan uitharden. De duur van deze werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden op het moment van de aanleg.
 14. Parkrijk – plaatsing tafeltennistafel: Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van een tijdelijke tafeltennistafel in Parkrijk. Naar verwachting wordt de plaatsing uiterlijk in het begin van het tweede kwartaal van 2020 afgerond.  Omdat Parkrijk op dit moment in ontwikkeling is, zal de tafeltennistafel gedurende de voortgang van de bouwprojecten worden verplaatst. Zodra de voorbereidende bouwwerkzaamheden op de tijdelijke locatie starten, wordt er een nieuwe locatie voor het de tafeltennistafel gezocht. Bij de keuze voor een nieuwe locatie wordt gekeken naar de veiligheid en de toegankelijkheid van de tafeltennistafel. Het kan daarom voorkomen dat er op een bepaald moment, in het kader van veiligheid, tijdelijk geen geschikte locatie voor de tafeltennistafel beschikbaar is. 

Buitenplaats Syon

Buitenplaats Syon is de nieuwste ontmoetingsplek van RijswijkBuiten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en waar ruimte is voor sport en spel en andere tijdelijke initiatieven. Bovendien nodigt het afgesloten grasveld uit tot een zomerse picknick of een potje voetbal. Kortom er is dus genoeg te beleven op de Buitenplaats! 

Gerealiseerde initiatieven

Bewoners zijn met behulp van hulptroepen en Loket Stadskracht aan de slag gegaan. Inmiddels is er een jeu de boulesbaan en blotevoetenpad aangelegd.  Op koningsdag, 27 april 2019, is Buitenplaats Syon feestelijk ingewijd. Samen met Oranjevereniging Sion werd ook Koningsdag gevierd in RijswijkBuiten. Via een veelzijdig programma voor jong en oud, konden bezoekers  kennismaken met de Buitenplaats. In de zomer is er door buurtbewoners en maatschappelijk partners een sport- en speldag georganiseerd. 

Heeft u een initiatief voor Buitenplaats Syon?

We nodigen iedereen uit om mee te doen! Heeft u een tijdelijk initiatief voor Buitenplaats Syon en heeft u hulp nodig om het initiatief handen en voeten te geven? Neem dan contact op met Chanelle Llobera, gebiedsregisseur RijswijkBuiten, via cllobera@rijswijk.nl.  Afhankelijk van uw vraag, vervult Chanelle de rol van vraagbaak, wegwijzer, doorverwijzer of meedenker.

Waar kunt u Buitenplaats Syon vinden?

Buitenplaats Syon vindt u ter hoogte van Sionsweg 58 en is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief