Rijswijk speelt mee in het NK Tegelwippen

Rijswijk speelt mee in het NK Tegelwippen. Het nationale kampioenschap waarin heel Nederland tuintegels vervangt voor planten. Inwoners van Rijswijk kunnen hun tuintegels en zand gratis inleveren op vaste data en locaties tussen half april en begin oktober. Help je mee? Samen maken we RijswijkBuiten nog groener!

Geef je gewipte tegels door op Meedoen – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl). Want elke tegel telt! De gemeente die samen met haar inwoners de meeste tegels wipt wint. Het NK belooft spannend te worden: gemeenten strijden met elkaar om de eerste plaats in verschillende derby’s en poules. Vorig jaar zijn er zo’n 1,6 miljoen tegels verruilt voor planten.

tegeltaxi

Steenbreek Rijswijk zet de zogenoemde Tegeltaxi in. Inwoners kunnen hun tegels en zand gratis inleveren op vaste data en locaties tussen half april en begin oktober. Wel is het belangrijk dat je je aanmeldt met naam, aantal mtegels of aantal tegels en inleverlocatie bij steenbreek.rijswijk@gmail.com.

De Tegeltaxi staat de volgende zaterdagen van 11.00 – 16.00 geparkeerd op:

  • Zaterdag 16 april: parkeerterrein Wijkgebouw Stervoorde
  • Zaterdag 7 mei: parkeerterrein voor het Medisch centrum van Vredenburchweg 71.
  • Zaterdag 4 juni: Parkeerterrein bij Groenrijk ´t Haantje
  • Zaterdag 2 juli: parkeerterrein sportvelden Schaapweg
  • Zaterdag 3 september: Parkeerterrein Colijnlaan, tussen PC Boutenselaan en Geert Grootestraat
  • Zaterdag 1 oktober: Parkeerterrein Reigerweg, t.h.v. Sniplaan

Voor meer groen

Meer planten in tuinen, langs gevels en op pleinen houden onze voeten droog en onze hoofden koel. Het regenwater zakt weg in de grond, wordt opgenomen door de planten die vervolgens voor verkoeling zorgen. Riolen raken niet overbelast en de stad niet te heet. Dus wip de tegels uit je tuin en zet er een plant voor terug. Dat is ook goed voor de bijen, vlinders en kleine dieren. En voor onszelf, want groen heeft een positief effect op de gezondheid. Help je mee?

Tips en inspiratie

Op https://www.rijswijkbuiten.nl/duurzaam/duurzame-tuin/ lees je meer tips en inspiratie voor de inrichting van een groene en duurzame tuin.

Scroll naar boven