Realisatie tijdelijke toegang vanuit Parkrijk naar het Wilhelminapark

Om de overlast te beperken en de veiligheid in de wijk te waarborgen, is ten zuiden van het Wilhelminapark een bouwweg aangelegd. De bouwweg kan pas worden opgeheven zodra de bouw van Parkrijk in de afrondende fase is. Vanaf dat moment wordt de rand van Parkrijk, aangrenzend aan het water tussen Parkrijk en het Wilhelminapark definitief ingericht.

De gemeente Rijswijk begrijpt dat het voor bewoners van Parkrijk prettig is om al eerder vanuit de wijk een directe toegang te hebben naar het Wilhelminapark. Ook bewonerscommissie Parkrijk heeft hier in de afgelopen jaren meermaals aandacht voor gevraagd. Daarom is besloten om in het verlengde van de Parelgraslaan een tijdelijke toegang te realiseren vanuit Parkrijk naar het Wilhelminapark. De tijdelijke toegang wordt op vrijdag 30 juli 2021 geopend.

De tijdelijke toegang van Parkrijk naar het Wilhelminapark wordt tegelijk aangelegd met de inrichting van de openbare ruimte van project De Wilgen. Via een sluis is het voor bewoners van Parkrijk straks mogelijk om de bouwweg veilig over te steken van en naar het Wilhelminapark. Op het moment dat de sluis voor bewoners vanuit Parkrijk geopend is, is de bouwweg afgesloten voor bouwverkeer en andersom. Vanwege de veiligheid voor de passanten wordt de sluis alleen opengesteld op tijden waarop de bouwweg gesloten is. Dat betekent dat de tijdelijke toegang geopend is op werkdagen vanaf 19.00 uur en in het weekend de gehele dag. Wanneer aannemers op zaterdag werken op de bouwplaats, maken zij gebruik van de bouwinrit aan de Laan van ’t Haantje. Kijk voor de actuele toegankelijkheid van de tijdelijke toegang op www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden.

Bewonerscommissie Parkrijk

In 2019 is bewonerscommissie Parkrijk opgericht. De leden van bewonerscommissie Parkrijk zijn de oren en ogen van de buurt en denken met de gemeente Rijswijk mee om de leefbaarheid  waar mogelijk te verbeteren. In regelmatig overleg met de gebiedsregisseur van RijswijkBuiten, Chanelle Llobera van de gemeente Rijswijk, vraagt de bewonerscommissie Parkrijk aandacht voor zaken die spelen in de wijk zoals de wens voor een snellere toegang vanuit de wijk naar het Wilhelminapark.

Op dit moment bestaat de bewonerscommissie uit een aantal bewoners uit Parkrijk fase 2. De bewonerscommissie is daarom op zoek naar nieuwe leden uit de buurt. Bent u net in Parkrijk komen wonen, wellicht in De Wilgen of De Lanen fase 1? Of verhuist u binnenkort naar Parkrijk en wilt u zich alvast inzetten voor de leefbaarheid van uw (toekomstige) buurt? Dan kunt u zich via bc.parkrijk@gmail.com aanmelden.

Scroll naar boven