ProRail werkt aan het spoor langs RijswijkBuiten

ProRail werkt aan de verdubbeling van het spoort langs RijswijkBuiten. Om de werkzaamheden veilig uit te voren vind er een treinvrije periode plaats van vrijdag 20 mei 19.00 uur tot maandag 23 mei 06.30 uur. In deze periode rijden er geen treinen en is ProRail dag en nacht aan het werk.

Spoorbrug Kerstanjewetering

In december 2021 plaatste ProRail het vierde en laatste brugdeel over de Kerstanjewetering. Ook zijn toen de landhoofden en een loopbrug gemaakt. In het weekend van 21 mei brengt ProRail de laatste keerwanden aan rondom de brug. Op zaterdag en zondag trillen ze tijdelijke damwanden in de grond. Dit gebeurt overdag. De damwanden zorgen ervoor dat ProRail langs het spoor de laatste grondwerkzaamheden kunnen uitvoeren. Brugdelen een en twee zijn al een tijd in gebruik. Het civiele werk aan brugdelen drie en vier is nu ook bijna klaar. Dan kunnen ook de sporen op deze brugdelen gebouwd worden. Eind 2024 gaan deze brugdelen in gebruik.

Werk bij spoorbrug Kerstanjewetering (foto: ProRail)

Railinzetplaats

Ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang ’t Haantje bouwt ProRail een nieuwe railinzetplaats. Dit is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden. De inzetplaats is nodig voor het toekomstige onderhoud aan het spoor. Het grond- het staatwerk buiten is grotendeels klaar. In het weekend van 21 mei worden de werkzaamheden in het spoor uitgevoerd.


Werk op DSM-terrein

Op het DSM-terrein bouwt ProRail een losplaats voor goederentreinen dicht bij de spoorbrug over de Kerstanjewetering. Daarmee krijgt DSM weer de beschikking over een spooraansluiting voor goederenvervoer. Het spoorwerk is zo goed als klaar. Daarna bouwt ProRail de verladingstations.

Wat merkt u ervan?

Overzicht van de nacht- en weekendwerkzaamheden mei 2021 – juni 2022

Waar?Wanneer?Periode?Wat?
Ter hoogte van DSM-terrein4 op 5 mei
18 op 19 mei
Nacht tussen 01:00 uur en 5:30 uurAanvoer materialen
Tussen spooronderdoorgang RijswijkBuiten en spoortunnel DelftVrijdag 20 mei 19:00 uur tot maandag 23 mei 06:30 uurDag en nachtBouw Railinzetplaats;
Aanbrengen keerwanden en damwanden bij brug Kerstanjewetering;
Optimaliseren spoorligging met een stopmachine
Tussen spooronderdoorgang RijswijkBuiten en spoortunnel Delft25 op 26 mei
1 op 2 juni
29 op 30 juni
Nacht tussen 01:00 uur en 5:30 uurRestwerkzaamheden

De bouwmaterialen worden aan- en afgevoerd met vrachtwagens via de Lange Kleiweg of de Laan van ’t Haantje. Dit zorgt mogelijk tijdelijk voor extra verkeersdrukte in de buurt. Bouwmaterialen voor het DSM-terrein worden aan- en afgevoerd via de nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering die nu nog niet voor treinverkeer in gebruik is.

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag HS en Schiedam van vrijdag 20 mei 18.40 uur tot en met maandag 23 mei 05.00 uur. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

Foto: ProRail


Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam

De werkzaamheden zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam dat in de zomer van 2019 is gestart. Het project maakt meer treinverkeer mogelijk om zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen. Verder komt een nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering en in de zomer van 2021 werd een nieuwe spooronderdoorgang bij de Laan van ’t Haantje (tussen Parkrijk en Pasgeld) geopend.

Meer informatie

Op www.prorail.nl/rijswijk leest u meer informatie over dit project. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

Voor vragen kunt u contact opnemen met ProRail via :

  • www.prorail.nl/contact
  • 0800-776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden
Scroll naar boven