Feestelijke start bouw 27 woningen in eigen stijl in De Vlinderpoort

Met een druk op een knop gaven wethouder Stadsontwikkeling Armand van de Laar en directeur Joubert Ockeloen (Wonen à la Carte) het startsein voor de bouw van 27 gepersonaliseerde woningen in De Vlinderpoort in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. Daarmee is de bouw van de eengezinswoningen en appartementen, onder toeziend oog van de toekomstig kopers, officieel gestart. 

27 unieke eengezinswoningen, appartementen en woonwerklofts

Project De Vlinderpoort wordt gekenmerkt door de grote diversiteit aan woningtypes, indelingen en uitstraling van de woningen. Zo komen er drie- of vierlaagse herenhuizen, ruime stadsvilla’s, maar ook appartementen en woonwerklofts. Voor bijna iedere doelgroep is er wel een woning te vinden: voor zowel starters, (jonge) gezinnen en 50-plussers. Om zo ook de noodzakelijke doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. De interesse in de woningen bleek groot. De woningen gingen amper een jaar geleden in verkoop en waren allemaal snel verkocht.

Extra uniek aan De Vlinderpoort is dat alle kopers de kans hebben gekregen om het ontwerp van hun woning of appartement te personaliseren. Dit onder deskundige en creatieve begeleiding van een architect van Zeinstra Veerbeek Architecten en een woonconsulent van Wonen à la Carte. Zo kon de oppervlakte van de woning worden uitgebreid en de indeling van de woning en het uiterlijk van de gevel worden aangepast.

“Vandaag is hier de bouw gestart van 27 unieke woningen waarvan het ontwerp volledig aansluit bij de woonwensen van de toekomstig bewoners. Door de verscheidenheid aan woningtypes in dit project verwelkomen we zowel starters, jonge gezinnen als alleenstaanden en ouderen. Zij wonen straks niet alleen in een nieuwe woning, maar vormen ook samen met elkaar een volledig nieuwe buurt. En die bestaat niet alleen uit straten en huizen maar wordt uiteindelijk gevormd door de mensen die er gaan wonen.  Ik wens de toekomstig bewoners veel woonplezier toe en hoop dat zij zich snel thuis zullen voelen”, aldus wethouder Armand van de Laar. De woningen worden waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Foto: Erwin Dijkgraaf

Duurzaam

In RijswijkBuiten bouwt de gemeente Rijswijk samen met ontwikkelaars aan een duurzame nieuwbouwwijk. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen in De Vlinderpoort geen gasaansluiting, maar zijn ze voorzien van een luchtwarmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen. Ook komt bovenop de daken van de bergingen bij de woningen een groen sedumdak, krijgt elke woning een regenton en worden kopers via inspiratietuinen gestimuleerd om hun toekomstige tuin duurzaam en groen in te richten. Enkele gevels worden verder voorzien van vogelnestkastjes en krijgen gevelbeplanting om de buurt nog groener te maken. 

Daarnaast wordt in deelgebied Parkrijk, waar de woningen in De Vlinderpoort worden gebouwd, slim omgegaan met mobiliteit. Dat past bij RijswijkBuiten als duurzame nieuwbouwwijk en daarom is hier bij de ontwikkeling van Parkrijk rekening mee gehouden. Er is veel ruimte voor fietsers en voetgangers en bewoners van Parkrijk kunnen gebruik maken van (elektrische) deelauto’s en elektrische deel(bak)fietsen van deelvervoerder Hely. Deze zijn beschikbaar op een aantal centrale mobiliteitspunten, zogenaamde Hely Hubs, in de wijk.

Scroll naar boven