Feestelijke start bouw 122 woningen

Op woensdag 12 december 2018 heeft de gemeente samen met de kopers, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen geproost op de start van de bouw van de Tuinen van Sion, fase 13. We staan hier aan de start van de ontwikkeling van 122 nieuwe eengezinswoningen in de meest duurzame wijk van Nederland. Een maand geleden werden nog de overeenkomsten ondertekend en nu een maand later is op de bouwplaats de feestelijke start van de bouw samen met de kopers gevierd.

Feestelijk moment

De feestelijke handeling bestond uit het leggen van een gezamenlijke puzzel met de kopers. Projectwethouder Marloes Borsboom-Turabaz was hierbij behulpzaam. Na speeches van Dick Boelen (Dura Vermeer), Kees Karsten (Rijswijk Wonen) en wethouder Armand van de Laar (gemeente Rijswijk) was het tijd voor een borrel om te proosten op deze mooie ontwikkelingen.

De Tuinen van Sion

Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m² tot maar liefst 179m2. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.
Rijswijk Wonen realiseert 26 eengezinswoningen (sociale verhuur) die in de loop van 2019 verhuurd worden via www.woonnet-haaglanden.nl.

Energieneutraal

Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

Scroll naar boven