homeDuurzaamWarmte uit de bodem

Warmte uit de bodem

De nieuwste technieken worden toegepast in RijswijkBuiten. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van het bekende gasnet, maar wordt warmte uit de bodem gehaald. De warmte wordt vanuit de bodem via een gesloten circuit naar het huis gebracht. Een warmtepomp haalt de warmte eruit en brengt die over op de vloerverwarming. Dit is niet alleen de meest comfortabele vorm van verwarming, u krijgt er ook nog een ‘koeling’ bij. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Via uw vloer kunt u uw woning dan ook op de warme dagen behaaglijk houden.

Warmtepomp

De warmtepomp is vergelijkbaar met een CV-ketel en zorgt voor een aangename temperatuur én voor een snelle toevoer van warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de verwarming in de woningen op de juiste temperatuur gebracht. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of verkoelen, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Vloerverwarming

Bijkomend voordeel bij dit systeem is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming. U hebt dus geen radiatoren meer in huis bent dus optimaal flexibel in het indelen van uw woning.

Warm tapwater

De woningen beschikken over een boiler die is aangesloten op de warmtepomp, waarin het warm water om te douchen of baden wordt opgeslagen. De warmtepomp zorgt dat het water in de boiler wordt opgewarmd. Het water bereikt na opwarming een temperatuur van ruim 60 graden Celsius, warm genoeg om legionellavorming te voorkomen. Als er warm water uit het boilervat is gebruikt, vult de warmtepomp gedurende de nacht het warme water in de boiler weer aan.

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief