homeDuurzaamVentilatie

Ventilatie

Ventilatie

In vrijwel alle woningen in RijswijkBuiten wordt balansventilatie toegepast. Voor de besturing hiervan zijn meerdere systemen mogelijk. Alle systemen zijn duurzaam en voldoen aan de eisen die nodig zijn voor een EPC van 0,0. Balansventilatie is een belangrijk onderdeel om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met behulp van een ventilator gaat verse buitenlucht naar binnen en vervuilde binnenlucht naar buiten. Beide luchtstromen worden door een warmtewisselaar gevoerd én gefilterd. Maarliefst 95% van de warmte van de afgevoerde wordt overgedragen aan de verse lucht die naar binnen wordt geblazen. Hierdoor heeft de vers aangevoerde lucht nagenoeg de kamertemperatuur. Daarmee geniet u op een energiezuinige manier van meer wooncomfort – én minder verwarmingskosten.

De toevoer van de lucht wordt centraal aangevoerd door een inlaat op het dak. Deze koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door het filter en de warmtewisselaar geleid, waar hij wordt gefilterd en verwarmd. Dat gebeurt even slim als eenvoudig. De warme lucht uit de woning staat namelijk zijn warmte af aan de vers toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alléén de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven gescheiden.

Door de warmteterugwinning en de zuinige gelijkstroommotoren zijn de ventilatiesystemen die in RijswijkBuiten worden toegepast de energiezuinigste systemen in de markt. Deze systemen zorgen 365 dagen per jaar voor een gezonde en stabiele leefomgeving. Een leefomgeving die vandaag al voldoet aan de eisen van morgen.

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief