homeDuurzaamEen wijk vol nieuwe energie

Een wijk vol nieuwe energie

Een wijk vol nieuwe energie

RijswijkBuiten is Slim, omdat we innovatieve technieken laten samenwerken. Slim, omdat we zo een duurzame toekomst tegemoet gaan. En Slim, omdat dit bespaart in uw portemonnee!

Van begin af aan stond vast dat RijswijkBuiten een duurzame wijk moest worden. De woningen voldoen daarom aan strenge normen, zodat de woningen nog vele decennia mee kunnen. Even technisch worden. De energieprestatie van een woning wordt uitgedrukt in een EPC: EnergiePrestatieCoëfficiënt. Volgens het bouwbesluit van 2012 moet dit 0,6 zijn. In 2015 is deze norm al aangepast naar 0,4. En vanaf 2020 is de norm 0,0! Echter voor RijswijkBuiten is bepaald dat de woningen nu al aan de norm van de toekomst moeten voldoen, ofwel een EPC van 0,0!

Deze prestatie realiseren we door verschillende slimme technieken toe te passen: een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt, een ventilatiesysteem dat reageert op de aanwezigheid van mensen in een ruimte, drielaagsglas, zonnepanelen en nog veel meer. U vindt het allemaal terug in RijswijkBuiten!

De duurzaamste wijk van Nederland is straks één grote showroom van moderne energiebesparende maatregelen. En.. u heeft er de zekerheid van vaste lage energielasten! Nee, u hoeft niet bang te zijn dat u straks een proefkonijn bent. Alle innovatieve technieken die worden toegepast zijn één voor één bekend, al veelvuldig toegepast en met goed resultaat! Wat maakt het dan in RijswijkBuiten zo uniek? Het is de eerste wijk in Nederland waar deze technologie op zo’n grote schaal wordt toegepast!

Graag lichten wij de verschillende gebruikte technieken verder toe…..

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief