homeDuurzaamWaterberging

Waterberging

Waterberging

In RijswijkBuiten kent het water ook een historische waarde vanuit de buitenplaats. In RijswijkBuiten is daarom bij de ontwikkeling van de wijk ook de capaciteit om water te bergen vanaf aanvang meegenomen in de ontwikkeling.

Waarom die extra aandacht voor water? De klimaatmodellen wijzen voor de nabije toekomst op een toename van de hoeveelheid neerslag. Het klimaat verandert, ook al gaat het langzaam. Nu al merken we dat buien heftiger zijn dan normaal en dat er langere drogere periodes zijn. Met een uitgekiend water- en bodemsysteem voorkomen we wateroverlast en tevens uitdroging van de grond. Binnen RijswijkBuiten komen bestaande en nieuwe oplossingen voor waterberging samen.

Bijkomend voordeel: door creatief met deze uitdaging om te gaan wordt RijswijkBuiten in zijn geheel veel aantrekkerlijker. Zo ontstaat in Sion water dat direct is aangesloten op de omringende watergangen als de Vliet en de Zweth. U kunt dan met uw bootje vanuit uw buurt naar Delft of Midden-Delfland varen. Dat is de nieuw waterbereikbaarheid van RijswijkBuiten!

Maar vergeet ook niet, dat voor de extra waterberging in het Wilhelminapark de bestaande plassen zijn vergroot. Hierdoor ontstaat er zwemwater met echt stranden. Het waterplezier ligt letterlijk naast de deur!

 

Downloads

Geen documenten gevonden.  

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief