Derde Hely Hub in Parkrijk geopend


Sinds woensdag 19 oktober 2022 is Parkrijk een deelmobiliteitspunt rijker. Op de kruising van de Dagpauwoogstraat met de Parelmoervlinderlaan is het derde mobiliteitspunt in Parkrijk, een zogenaamde Hely Hub, geopend. Hier zijn één deelauto, één verhuisbus en één elektrische bakfiets te vinden. Deze deelmobiliteit kan door bewoners van Parkrijk worden gebruikt, als duurzaam alternatief voor de (tweede) auto. Om gebruik te kunnen maken van de deelmobiliteit melden bewoners van Parkrijk zich aan via www.hely.com/parkrijk. Via de Hely app kunnen bewoners de voertuigen reserveren, openen en sluiten.

De komende drie jaar opent mobiliteitsaanbieder Hely zo’n 8 tot 11 deelmobiliteitspunten in Parkrijk. Deze deelmobiliteitspunten worden aangelegd als onderdeel van de duurzame woonbuurt Parkrijk. Deelmobiliteit draagt bij aan de besparing op milieu en energieverbruik én zorgt ervoor dat er een leefbare buurt ontstaat waar het goed wonen is. Daarom is hiermee bij de inrichting van Parkrijk vanaf het begin af aan rekening mee gehouden. Zo is er in het nieuwe deel van Parkrijk minder ruimte voor autoverkeer, per woning wordt er in de buurt 1,3 parkeerplaatsen aangelegd (waarvan 0,3 voor bezoekersparkeren). Hierdoor ontstaat een leefbare buurt, met minder auto’s in de wijk en meer ruimte voor voetgangers en fietsers in de autoluwe straten.

Deelauto en verhuisbus aan de Parelmoervlinderlaan
Elektrische bakfiets aan de Dagpauwoogstraat

Ook gebruik maken van Deelmobiliteit?

Sinds de opening van de eerste Hely Hub in Parkrijk zijn er inmiddels zijn al bijna 200 bewoners van Parkrijk met een Hely-account en samen hebben zij bijna 400 ritten gemaakt! Als bewoner van Parkrijk is het mogelijk om met een maandelijkse korting gebruik te maken van de deelmobiliteit. Register u als gebruiker bij deelvervoerder Hely. Op basis van uw mobiliteitsbehoefte kunt u kiezen voor een betaald of onbetaald abonnement. Vervolgens kunt u eenvoudig via de app van Hely een deelauto of – fiets reserveren. Zodra uw rit begint opent u het door u gekozen voertuig door middel van de Hely app. Na afloop van uw rit brengt u het voertuig terug naar de Hely Hub. Maandelijks betaald u gereden ritten via een automatische incasso, ook de korting wordt automatisch verrekend. Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen en de tarieven op www.hely.com/parkrijk.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over deelmobiliteit en Hely vindt u op www.hely.com. Voor vragen en opmerkingen die te maken hebben met Hely Hubs in Parkrijk, kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via e-mail rijswijkbuiten@rijswijk.nl of telefoonnummer 070 – 326 1975.

Scroll naar boven