Binnenkijken in de tijdelijke school in Parkrijk RijswijkBuiten

Eind vorig jaar is de tijdelijke school in Parkrijk RijswijkBuiten opgeleverd.  Vanwege de coronamaatregelen ging de geplande opening van de tijdelijke school begin januari 2021 niet door en volgenden de leerlingen tot begin februari thuisonderwijs. Inmiddels zijn de leerlingen gewend in hun nieuwe (tijdelijke) onderkomen. Wethouder Besteman (onderwijs) ging op bezoek bij de 180 leerlingen van Montessorischool Parkrijk en kinderopvang De Lange Keizer.

Bekijk een impressie van de rondleiding via RijswijkTV (klik op de link).

Verhuizing naar IKC Parkrijk

In de zomervakantie verhuizen de school en kinderopvang naar IKC Parkrijk, een nieuwbouwschool verderop in de wijk. De bouw van de nieuwbouw met 16 lokalen en een gymzaal is in volle gang. De school wordt naar verwachting voor de zomer opgeleverd.  Anneloes van de Graaff, directrice van de Montesorrischool Parkrijk: ‘We kijken er heel erg naar uit. We zijn nu bezig met het aanleggen van het schoolplein en we kijken hoe de leefruimtes ingericht gaan worden. Dus we hebben er heel veel zin in’.

‘RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk met veel jonge gezinnen. Om de extra groei op te vangen én kinderen uit RijswijkBuiten de mogelijkheid te bieden om in de wijk naar school te gaan, blijft de tijdelijke school in Parkrijk voor 10 jaar in gebruik. Daar ben ik heel blij mee, het is natuurlijk fijn als kinderen positief kunnen opgroeien en basisonderwijs kunnen volgen in hun eigen buurt’, aldus wethouder Johanna Besteman (onderwijs). Op dit moment wordt op basis van actuele leerlingprognoses gekeken welke school uit de wijk, KC Buitenrijck of Montessorischool Parkrijk, de tijdelijke school in Parkrijk na de zomervakantie in gebruik neemt.

Scroll naar boven