homeAfval

Afval

Afval

Onlangs is in RijswijkBuiten het omgekeerd inzamelbeleid toegepast. Wat houdt dit precies in?

Het restafval kan weggebracht worden in een ondergrondse container in de buurt. Deze zijn op diverse locaties in Sion geplaatst.

Daarnaast heeft u voor het recyclen van uw afval een drietal containers ontvangen, namelijk een container voor:

  • PMD – Plastic, Metaal en Drinkverpakkingen (bruin)
  • GFT – Groente, Fruit en Tuinafval (groen)
  • Papier (blauw)

Opstelplaatsen containers

In de nabijheid van uw woning vindt u verzamelpunten voor de containers. Deze zijn zodanig gesitueerd dat zij vanaf de gezamenlijke parkeerterreinen snel bereikbaar zijn. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de containers in de achtertuinen worden bewaard.

  • Per inzamellocatie zijn er twee parkeerplaatsen gereserveerd. Deze moeten vrij worden gehouden op de dag dat de containers worden geleegd. De locaties worden aangeduid met een bord. Alle (toekomstige) opstelplaatsen kunt u raadplegen via de kaart op deze pagina.
  • Zorg ervoor dat er geen vuilnis naast de containers staat en haal de containers indien mogelijk direct na het legen weer op. Alleen op deze manier houden we de wijk schoon en  leefbaar.
  • Wanneer u welke container buiten dient te plaatsen is aangegeven op de digitale huisvuilkalender van Avalex.

Milieustraat

Aan de (tijdelijke) Verlengde laan van Sion is een (tijdelijk) milieudepot gerealiseerd. Hier kunt u terecht voor het wegbrengen van glas, kunststof en textiel (kleding). Ook deze containers worden regelmatig geleegd door Avalex.

Grofvuil

Grofvuil is alles wat niet in uw container past en niet voor kringloop in aanmerking komt. U kunt hierbij denken aan grof huishoudelijk afval, kapotte meubels, een fietswrak of elektrische apparaten zoals een televisie of computer. Grofvuil kunt u brengen naar de afvalbrengstations van Avalex (Den Haag: Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD of Delft: Voltaweg 11, 2627 BD). Vergeet hierbij uw Avalexpas niet. Alle bewoners van een nieuwbouwwoning ontvangen automatisch een pas van Avalex. Tevens is het mogelijk om deze zelf via de website van Avalex aan te vragen.

Bent u niet in de gelegenheid om grofvuil weg te brengen, dan kunt u het ook laten ophalen. Het is niet toegestaan grofvuil buiten te zetten zonder afspraak. Het maken van een afspraak gaat online via: de website van Avalex.

Tuingrond

Indien u van plan bent uw tuin voor een deel af te (laten) graven dient u zelf zorg te dragen voor het afvoeren van de overtollige grond. Er is geen gronddepot waar u deze grond kwijt kunt.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen over het nieuwe inzamelbeleid, de ophaallocaties of de dagen/tijden dat het afval wordt opgehaald kunt u terecht bij Avalex. Avalex is bereikbaar op 0900-0507 of via www.avalex.nl.

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief