Aanleg twee speelplekken in Parkrijk

Op donderdag 9 juni is gestart met de aanleg van de speelplekken in de Ockenburger Tientweg en de Dagpauwoogstraat.

De werkzaamheden

Speelplek Ockenburger Tientweg

De werkzaamheden in de speelplek aan de Ockenburger Tientweg zijn in volle gang. Eerder zouden de werkzaamheden tot en met vrijdag 24 juni duren. Helaas is de (val)ondergrond tijdens het drogen beschadigd. Hierdoor moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Daardoor loopt de planning uit. De speeltuin is vanaf woensdag 29 juni 2022 gedeeltelijk geopend. Via dit nieuwsbericht en/of www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden blijft u op de hoogte van de actuele planning. Zodra de bouwhekken om de speelplek om het resterende deel zijn verwijderd, kunnen de kinderen gebruik maken van de hele speelplek. De werkzaamheden vinden op werkdagen plaats. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het voorkomen dat er op enig moment overlast ontstaat. Denk aan geluidsoverlast en het gebruik van openbare parkeerplekken als tijdelijke stalling voor machines en/of materialen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Speelplek Dagpauwoogstraat

De speelplek in de Dagpauwoogstraat is klaar en geopend om te spelen

Van wensen inventarisatie tot passend ontwerp

Om de wensen voor de speelplekken te inventariseren hebben kinderen eventueel met hulp van ouders/verzorgers een eigen speelplek ontworpen. Kinderen tot 12 jaar hebben met de online tool ‘de Speeltuinbouwer’ hun input geleverd. Kinderen en jongeren vanaf 12 jaar hebben in een pizzabijeenkomst georganiseerd door Haaglanden Beweegt de online enquête ingevuld. Daarnaast hebben ouders/verzorgers en andere belangstellenden ook online een enquête ingevuld. Deze wensen zijn door een in speelvoorzieningen gespecialiseerd adviesbureau vertaald in voorlopige ontwerpen.

In november 2021 is iedereen uitgenodigd om zijn of haar reactie te geven op de voorlopige ontwerpen. De inhoudelijke input voor de speelvoorzieningen zijn vooral geleverd door de jongste bewoners van Parkrijk. De kinderen hebben met name aangegeven graag te spelen op een duikelrek, glijbaan en klimtoestel. Ouders vragen vooral aandacht voor de veiligheid van de speelplekken.

Op basis van reacties op het voorlopig ontwerp zijn de ontwerpen voor de speelplekken in de Ockenburger Tientweg en de Dagpauwoogstraat definitief gemaakt. De speelplek in de Ockenburger Tientweg heeft als thema ‘water’. De licht heuvelachtige vloer lijkt op een eiland in het water. De speelplek is toegankelijk voor iedereen en bestaat uit een uitkijktoren met klimnet en een glijbaan. De speelplek in de Dagpauwoogstraat bestaat uit een vogelnestschommel en een uitdagende balanceer- en klimroute over diverse speeltoestellen. Wij willen iedereen die heeft meegedacht bedanken voor hun bijdrage! Bekijk hier de definitieve ontwerpen.

Plattegrond met locaties van de speelplekken in Parkrijk
Scroll naar top