Aanleg speelplekken Wilhelminapark vertraagd

Helaas is de aanleg van twee speelplekken in het Wilhelminapark vertraagd. Dit komt doordat de levering van de materialen die nodig zijn voor inrichting van beide plekken is vertraagd. De speelplekken zouden volgens een eerdere planning rond de zomer worden aangelegd. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden kunnen starten.

Speelplekken Wilhelminapark

Eerder was de verwachting dat de gemeente rond de zomer twee speelplekken kon aanleggen in het Wilhelminapark: een sport- en speelplek met vooral sport- en spelelementen voor de oudere jeugd en een speelzone waarvan de speeltoestellen tijdelijk kunnen worden weggehaald als Gasunie gaat starten met de aanleg van WarmtelinQ. De ontwerpen voor beide speelplekken zijn daarna nog besproken met een aantal bewoners en andere belanghebbenden in de reflectiecommissie. Mede op basis van hun inbreng zijn de speelplekken nog meer inclusief gemaakt waardoor ze straks toegankelijk zijn voor álle kinderen.

Helaas kunnen wij nog niet starten met de aanleg van de speelplekken in het Wilhelminapark. De levering van de materialen die nodig zijn voor inrichting van beide plekken is vertraagd. Op dit moment weet de leverancier nog niet precies wanneer hij de materialen wel kan leveren. Daardoor kunnen wij ook nog niet aangeven wanneer de werkzaamheden starten. Zeker is wel dat de aanleg een aantal maanden opschuift richting einde van het jaar. Uiteraard brengen wij u direct op de hoogte als wij weten wanneer de materialen geleverd kunnen worden en de aanleg van de speelplekken alsnog kan starten.

Speelplekken Parkrijk

In juni zijn we gestart met de aanleg van twee speelplekken in de Dagpauwoogstraat en de Ockenburger Tientweg in Parkrijk. De speelplek in de Dagpauwoogstraat was op tijd klaar en is geopend om te spelen. De aanleg van de speelplek in de Ockenburger Tientweg duurde iets langer dan gepland. Helaas is de (val)ondergrond tijdens het drogen beschadigd. Hierdoor moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Een deel van de speelplek in de Ockenburger Tientweg is geopend om te spelen. Om het grasveld staat op dit moment een bouwhek zodat het gras goed kan groeien. We verwachten dat de speelplek uiterlijk in de week van 25 juli helemaal open is. Via www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden blijft u op de hoogte van de actuele planning.


Meer informatie

Meer informatie over de speelplekken in het Wilhelminapark en de speelplekken in Parkrijk leest u op www.rijswijkbuiten.nl/spelen-parkrijk. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14 070 of stadhuis@rijswijk.nl.

Scroll naar boven