Header

Start voorverkoop De Lanen Parkrijk op zaterdag 14 december a.s.

Op zaterdag 14 december a.s. start de voorverkoop van project De Lanen Parkrijk.  In fase 1 worden 67 eengezinswoningen gerealiseerd. U bent zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur van harte welkom in het Informatiecentrum RijswijkBuiten, aan de Van Rijnweg 3b.  Tijdens de start voorverkoop zijn makelaars en medewerkers van het informatiecentrum aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Tijdens de voorverkoop ontvangt u meer informatie over de ligging van De Lanen en is het mogelijk om de bouwlocatie te bezoeken. Per woningtype is een prijsrange beschikbaar. Vanaf de start voorverkoop is het mogelijk om u in te schrijven voor een woning. De inschrijfperiode sluit op maandag 13 januari 2020 om 17.00 uur, hierna zal de toewijzing van de woningen plaatsvinden. Voor meer informatie over de woningen en de verkoopprocedure kunt u terecht op www.parkrijk-delanen.nl of contact opnemen met de makelaar.

---

Start verkoop De Linden, inschrijving sluit op donderdag 12 december a.s.

Op zaterdag 30 november 2019 is de verkoop van De Linden fase 1 van start gegaan. Fase 1 bestaat uit ruime, luxe appartementen die zijn gelegen in drie appartementencomplexen: De Koningslinde, De Zilverlinde en De Witte Linde. De inschrijfperiode sluit op donderdag 12 december a.s. om 17.00 uur, hierna zal de toewijzing van de appartementen plaatsvinden.  Voor meer informatie over de woningen, de prijslijst en het inschrijf- en verkooptraject kunt u terecht op de projectwebsite www.wonenindelinden.nl of kunt u contact opnemen met de verkopend makelaar.

---

Feestelijke start bouw programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam

 

Wethouders Björn Lugthart (Mobiliteit) en Jeffrey Keus (projectwethouder RijswijkBuiten) waren woensdag 27 november jl. aanwezig bij de feestelijke start van de bouw van het programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Samen met alle betrokken partijen stonden zij stil bij de start van dit enorme spoorproject. Ter gelegenheid van de start werd een funderingspaal met een geluidsarme machine de grond in gedraaid. De paal werd vooraf geparafeerd door vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Rijswijk, gemeente Delft, ProRail en aannemers Strukton en VolkerTunnel Delft. ProRail maakt het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen. De spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft maakt plaats voor een brug die geschikt is voor vier sporen. Bovendien wordt er een spooronderdoorgang gerealiseerd ter plaatse van de Laan van ’t Haantje. Deze tunnel ligt straks midden in nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, en vervangt de gelijkvloerse spoorovergang aan ’t Haantje. Meer weten? Via de website van RijswijkBuiten houden wij u op de hoogte van alle actuele werkzaamheden in de wijk.

---

Oplevering speelplek Oyevaerswey feestelijk gevierd

Op woensdag 27 november 2019 heeft wethouder Johanna Besteman op feestelijke wijze stil gestaan bij de oplevering van de speelplek aan de Oyevaerswey in Parkrijk. Wethouder Besteman werd bij de onthulling geholpen door de aanwezige kinderen. Om de opening te vieren, renden alle kinderen gezamenlijk door een lint. Door het slechte weer was het helaas niet mogelijk om de opening bij de speeltuin aan de Oyevaerswey plaats te laten vinden. In plaats daarvan organiseerde Haaglanden Beweegt ter gelegenheid van de opening diverse sport-en spel activiteiten in de gymzaal van Kindcentrum BuitenRijck. Met bewoners zijn de speelwensen van de jongste bewoners van Parkrijk in kaart gebracht. Op basis hiervan is een drietal ontwerpen gemaakt. De buurt kon vervolgens stemmen op het favoriete ontwerp. Met ruim 80 procent van de stemmen heeft de wijk gekozen voor ‘de Boomburcht’! Dit ontwerp is ook daadwerkelijk gerealiseerd.

---

Bewoners-commissie Parkrijk

In Parkrijk is onlangs de bewonerscommissie Parkrijk opgericht. Het is prettig om in de wijk een gezamenlijk aanspreekpunt te hebben die de belangen van Parkrijk als buurt behartigt. Woont u in Parkrijk en wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de bewonerscommissie Parkrijk en het laatste nieuws over wat er verder allemaal speelt in de buurt? Of wilt u zelf een steentje bijdragen? Via deze link kunt u uw voorkeuren kenbaar maken en u eventueel opgeven. De bewonerscommissie Parkrijk is tevens te bereiken via bc.parkrijk@gmail.com.

---

Informatiecentrum RijswijkBuiten gesloten tijdens de feestdagen

In verband met de feestdagen is het informatiecentrum RijswijkBuiten vanaf maandag 23 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020 gesloten. Binnengekomen vragen en meldingen via rijswijkbuiten@rijswijk.nl worden vanaf maandag 6 januari 2020 weer beantwoord. Uiteraard kunt u in deze periode bij de betrokken makelaars terecht voor vragen over de diverse projecten. De gegevens van de makelaars kunt u op de website van RijswijkBuiten terugvinden. Vanaf 4 januari 2020 is het informatiecentrum elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur, en op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

---

Het team van RijswijkBuiten wenst u fijne feestdagen!

2020 staat alweer bijna voor de deur. Terugkijkend op 2019 zijn er weer mooie mijlpalen bereikt in RijswijkBuiten. We hebben wederom vele nieuwe bewoners mogen verwelkomen en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Team RijswijkBuiten wenst u fijne feestdagen!