Header

De zomer is in aantocht. En er is veel te beleven in RijswijkBuiten. Zo zijn er de afgelopen maanden een aantal nieuwe speelplekken in de wijk gerealiseerd en vaart het Varend Corso op zondag 4 augustus weer langs ’t Haantje en Sion. Bovendien start Prorail na de zomer met werkzaamheden aan de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten. Dit en meer leest u in deze nieuwsbrief uit RijswijkBuiten.

---

Varend Corso doet op zondag 4 augustus RijswijkBuiten aan

Van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus a.s. vindt het jaarlijkse Varend Corso weer plaats. Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit jaar varen er weer ongeveer 50 fraai versierde boten mee door ’t Haantje richting Wateringen onder het thema WOW!. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Op zondag 4 augustus a.s., vanaf omstreeks 16:30  tot 18.00 uur, zal het Varend Corso vanaf de Schie langs ’t Haantje en Sion varen. In verband met veiligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt de Sionsweg afgesloten voor autoverkeer, net als de direct aangrenzende wegen. Omwonenden hebben afgelopen weekend een brief ontvangen waarin de afsluitingen worden toegelicht. Deze informatie is tevens te vinden zijn op de website van RijswijkBuiten en op www.varendcorso.nl. Wilt u het spektakel zelf aanschouwen? Zorg dat u er op tijd bent, want het zal weer feest zijn langs de route!

---

Even voorstellen .. gebiedsregisseur Chanelle Llobera

Hallo RijswijkBuiten! Ik ben Chanelle Llobera en ik ben sinds kort actief als gebiedsregisseur in RijswijkBuiten! Als gebiedsregisseur ben ik het schakelpunt in het contact tussen gemeente, buurtbewoners en andere partijen. Als gemeentelijk aanspreekpunt kunt u bij mij terecht voor vragen, ideeën, wensen of overige zaken die de leefbaarheid in uw wijk kunnen verbeteren. Ook wanneer u met de gemeente in gesprek wilt over een bewonersinitiatief, kunt u contact met mij opnemen. Afhankelijk van uw vraag, vervul ik de rol van vraagbaak, wegwijzer, doorverwijzer of meedenker. De komende tijd maak ik graag kennis met de wijk, wellicht komen we elkaar een keer tegen. Vooruitlopend daarop kunt u altijd contact met mij opnemen via cllobera@rijswijk.nl. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten!

 

---

Spoortunnel RijswijkBuiten

In de zomer van 2019 start ProRail met de uitvoering van het Project Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Prorail maakt het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen tussen Rijswijk en Delft Zuid. Een nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten aan de Laan van ’t Haantje vervangt de huidige overweg aan ’t Haantje. Bovendien maakt de spoorbrug over de Kerstanjewetering, op de grens van Rijswijk en Delft, plaats voor een spoorbrug die geschikt is voor vier sporen. In de maanden juli en augustus richt aannemer Strukton een werkterrein in ter hoogte van de Laan van ’t Haantje. Het werkverkeer zal in- en uitrijden vanaf de Lange Kleiweg. Vanaf 5 augustus start Strukton met het grondwerk voor de spoorbaanuitbreiding aan de oostzijde van het spoor. Vanaf eind september is ook aan de westzijde aan de beurt. Omwonenden ontvangen deze week van Prorail een nieuwbrief met gedetailleerde informatie. Meer informatie over de spoortunnel kunt u vinden op de website van RijswijkBuiten.  

---

Speelplekken in RijswijkBuiten

Wij vinden het belangrijk dat kinderen tijdens de zomervakantie een plek hebben waar zij veilig buiten kunnen spelen. RijswijkBuiten is volop in ontwikkeling en er zijn de afgelopen maanden ook een aantal nieuwe speelplekken aangelegd. Zo is in Sion de speeltuin aan de Menagerie opgeleverd en is er een tijdelijk trapveld geopend aan de Van Rijnweg. Bovendien is het grasveld op Buitenplaats Syon toegankelijk gemaakt voor leuke sport-, spel- en ontmoetingsactiviteiten. Onlangs is de buurt uitgenodigd om stem uit te brengen op het favoriete speeltuinontwerp voor de definitieve speelplek aan de Oyevearswey in Parkrijk. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en is er met ruim 80 procent van de stemmen gekozen voor ‘de Boomburcht’. In tegenstelling tot Sion, was er in Parkrijk nog geen (alternatieve) speelplek beschikbaar. Daarom is er onlangs aan de Oyevaerswey een tijdelijke speelplek aangelegd.  In september worden de tijdelijke speeltoestellen vervangen door de definitieve speelplek. Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Op onze website vindt u een handig overzicht.

---

Actuele (weg) werkzaamheden

RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk in aanbouw. De komende jaren staat er nogal wat te gebeuren, zowel in Sion als in Parkrijk. Actuele informatie over (weg)werkzaamheden en (langlopende) wegafsluitingen die de komende tijd op de planning staan, kunt u vinden op de pagina met actuele werkzaamheden.

---

Zomersluiting informatiecentrum RijswijkBuiten

In verband met de zomervakantie is het informatiecentrum vanaf 29 juli tot en met 26 augustus a.s. gesloten. Vanaf dinsdag 27 augustus a.s. is het informatiecentrum weer geopend, en staan onze woonconsulenten u graag te woord. In de tussentijd kunt u voor vragen contact opnemen via 070-3261975 of rijswijkbuiten@rijswijk.nl. Uiteraard kunt u in deze periode ook bij de betrokken makelaars terecht voor vragen over de diverse projecten. De gegevens van de makelaars kunt u op de website van RijswijkBuiten terugvinden. Wij wensen u een fijne zomer!