Header

Er gebeurt veel in RijswijkBuiten. Zo vindt op 6 juli a.s. onze open dag plaats, wordt er deze zomer gestart met een aantal werkzaamheden in de wijk en vaart het Varend Corso op zondag 4 augustus weer langs RijswijkBuiten. Dit en meer leest u in deze nieuwsbrief uit RijswijkBuiten.

---

Open dag RijswijkBuiten op 6 juli a.s.

Op zaterdag 6 juli a.s. van 11.00 tot 14.00 uur vindt er wederom een open dag plaats over RijswijkBuiten op het parkeerterrein voor het Programmabureau RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 1d. Op de open dag vindt de start verkoop plaats van 25 eengezinswoningen in Buitenplaats Syon fase 1, en gaan 16 appartementen uit fase 2 in pre-sale. Ook worden er 59 vrije sector huurappartementen in Buitenpoort Sion in verhuur gebracht en is er informatie beschikbaar over 34 vrije sector huurwoningen in de Tuinen van Sion fase 13 die later dit jaar in verhuur gaan. Op dit moment worden de woningbouwplannen voor Parkrijk ontwikkeld. Tijdens de open dag geven we ook alvast een doorkijkje naar deze plannen. Meer informatie kunt u vinden op onze website. Hopelijk tot ziens op 6 juli a.s.!

---

Varend corso doet op zondag 4 augustus RijswijkBuiten aan

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus a.s. vindt het jaarlijkse Varend Corso weer plaats. Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit jaar varen er weer ongeveer 50 fraai versierde boten mee door ’t Haantje richting Wateringen onder het thema WOW!. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Op zondag 4 augustus a.s., vanaf omstreeks 16:30  tot 18.00 uur, zal het Varend Corso vanaf de Schie langs ’t Haantje en Sion varen. Dit betekent dat er zoals elk jaar een aantal wegen wordt afgesloten. Omwonenden ontvangen in juli a.s. een brief waarin de afsluitingen worden toegelicht. Ook zal de informatie te vinden zijn op de website van RijswijkBuiten en op www.varendcorso.nl. Wilt u het spektakel zelf aanschouwen? Zorg dat u er op tijd bent, want het zal weer feest zijn langs de route!

---

Speelplek Oyevaerswey, breng uw stem uit! 

In Parkrijk wordt deze zomer een nieuwe speelplek ingericht. Het gaat om de speelplek aan de Oyevaerswey, een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar. Met bewoners zijn de speelwensen van de jongste bewoners van Parkrijk in kaart gebracht. Op basis hiervan is een drietal ontwerpen gemaakt. De keuze welk ontwerp daadwerkelijk wordt gerealiseerd laten wij graag over aan alle kinderen uit de buurt! Alle huidige bewoners van Parkrijk zijn per brief uitgenodigd om hun stem uit te brengen via de website van RijswijkBuiten. Per huishouden kan één keer worden gestemd. Heeft u uw stem nog niet uitgebracht? Breng dan voor 21 juni a.s. uw stem uit via de website van RijswijkBuiten. De nieuwe speelplek zal naar verwachting in september 2019 worden aangelegd.

---

Oplevering speelplek aan de Menagerie feestelijk gevierd

Op woensdag 12 juni j.l. heeft wethouder Johanna Besteman op feestelijke wijze stil gestaan bij de oplevering van de speelplek aan de Menagerie. Wethouder Besteman werd bij de onthulling geholpen door ruim 30 aanwezige kinderen. Door luid geklap werd de speeltuin op het scherm onthuld. “Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben in hun eigen buurt waar ze samen buiten kunnen spelen.” aldus wethouder Besteman. Door het slechte weer was het helaas niet mogelijk om de, in het kader van buitenspeeldag, geplande sport- en spelactiviteiten plaats te laten vinden. Deze zomer wordt er opnieuw een buitenspeelactiviteit georganiseerd, een uitnodiging hiervoor volgt.

---

Werkzaamheden in RijswijkBuiten

RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk in aanbouw. De komende jaren staat er nogal wat te gebeuren, zowel in Sion als in Parkrijk. Actuele informatie over werkzaamheden en (langlopende) wegafsluitingen die de komende tijd op de planning staan, kunt u vinden op de pagina met actuele werkzaamheden.

---

Openingstijden Informatiecentrum RijswijkBuiten

Onze woonconsulenten vertellen u graag meer over RijswijkBuiten. Het informatiecentrum is iedere dinsdag- en donderdagmiddag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.