Header

Er gebeurt veel in RijswijkBuiten. Zo zijn we verder gegaan met de realisatie van de duurzaamste wijk van Nederland en hebben we weer een aantal mijlpalen gevierd zoals de 1000e woning in RijswijkBuiten en de opening van bedrijfsunits de Comphaan. Daarnaast wordt op Buitenplaats Syon samen met bewoners een ontmoetingsplek voor de wijk gecreëerd. Dit en meer leest u in deze nieuwsbrief uit RijswijkBuiten.

---

Toekomstige ontwikkeling van Parkrijk

Op 23 januari heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak over het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”. Het bestemmingsplan is door de uitspraak van de Raad van State geheel onherroepelijk in werking getreden. We zijn verheugd dat een einde is gekomen aan de onzekerheid over de verdere ontwikkeling van woningbouwlocatie RijswijkBuiten. Sinds de uitspraak zijn we verder gegaan met de realisatie van de duurzaamste wijk van Nederland. Zo zijn we gestart met de voorbereiding voor de verkoop van een aantal woningbouwprojecten. Binnenkort zullen we u via de website en deze nieuwsbrief informeren over wat er zoal de komende maanden aankomt.

---

Tijdelijke onderwijshuisvesting in RijswijkBuiten

Op dit moment zijn er onvoldoende lokalen om een groeiend aantal leerlingen in RijswijkBuiten op de middellange termijn te kunnen huisvesten. In nieuwbouwwijken is er in de beginfase altijd een snellere groei van leerlingen dan het reguliere ‘leerlingenbestand’ en aanwas waarvoor de permanente gebouwen zijn ontworpen. Om de extra groei in de wijk op te vangen én kinderen uit RijswijkBuiten mogelijkheid te bieden om in de wijk naar school te gaan, zijn er noodlokalen nodig. Voor de tijdelijke uitbreiding van de onderwijshuisvesting worden op dit moment gesprekken gevoerd door Programmabureau RijswijkBuiten. Voor meer informatie over het basisonderwijs in RijswijkBuiten verwijzen wij u naar pagina over onderwijs in RijswijkBuiten.

---

Opening bedrijfsunits de Comphaan

Op maandagmiddag 4 februari openden de wethouders Marloes Borsboom en Armand van de Laar het bedrijfsverzamelcomplex De Comphaan in RijswijkBuiten. De Comphaan is een duurzaam bedrijfscomplex dat in vier fases wordt opgeleverd. Op 4 februari zijn de eerste twee fases van in totaal 32 bedrijfsunits opgeleverd. De fases 3 en 4, bestaande uit 40 units, zijn onlangs in de verkoop gegaan. 

---

Ontwerp speelplek Menagerie feestelijk onthuld

Wethouder Marloes Borsboom heeft op woensdag 30 januari het winnende ontwerp voor de speelplek aan de Menagerie in RijswijkBuiten feestelijk onthuld. Het ontwerp met de kabelbaan kwam met 60 procent van de stemmen als overtuigende winnaar uit de bus. Tijdens de onthulling werd de wijkwethouder van RijswijkBuiten geholpen door een aantal nieuwsgierige kinderen die samen met de wethouder het winnende ontwerp onthulden. Dat de kabelbaan favoriet was bleek wel uit de vele enthousiaste reacties onder de aanwezige jonge buurtbewoners. Het ontwerp bestaat onder andere uit een grote klimtoren, een kabelbaan en een aantal kleinere speeltoestellen zodat ook kinderen van 0-6 jaar gebruik kunnen maken van de omheinde speelplek. Eind maart wordt begonnen met de aanleg van de speeltuin. Naar verwachting is de speeltuin begin april klaar.

---

1000e woning feestelijk gevierd

Maandag 21 januari is de 1000e woning in RijswijkBuiten opgeleverd in Parkrijk. Deze mijlpaal werd samen met de bewoners gevierd. Wethouder Duurzame stadsontwikkeling Marloes Borsboom en wethouder Wonen Armand van de Laar overhandigden de trotse bewoners van de 1000ste woning een bos bloemen. Daarna nodigden Joan, Jasper en Liam de wethouders uit in hun woning die deel uitmaakt van het project Wonen à la Carte. Dat betekent dat de indeling van de woning helemaal is bedacht door de bewoners. En dat zij alles samen met een architect aan tafel hebben ontworpen. Het resultaat is een woning op maat, afgestemd op de woonwensen van de bewoners.

---

Verwacht in RijswijkBuiten:  Buitenplaats Syon

In de Tuinen van Sion komt een stukje eeuwenoude geschiedenis terug. Buitenplaats Syon zal verrijzen op exact dezelfde locatie waar in de 15e eeuw het belangrijkste klooster van Holland stond en later in de 17e eeuw een buitenplaats met fraaie tuinen en waterpartijen. In een karakteristieke bouwstijl met verwijzingen naar de bijzondere historie met grandeur en allure zullen Oranjerie woningen, Koetshuizen, Hofwoningen en een appartementengebouw ‘Het Buitenhuys’ verrijzen. Midden in een park en omringt door water biedt het project de mogelijkheid om uw bootje aan te leggen in de achtertuin. Net als de andere woningen in RijswijkBuiten wordt Buitenplaats Syon duurzaam en gasloos. De woningen en appartementen zijn helemaal klaar voor de toekomst, terwijl de bewoners optimaal kunnen genieten van comfort.

---

Tijdelijke inrichting Buitenplaats Syon, doet u ook mee?

Bewoners van RijswijkBuiten hebben hun creativiteit ingezet op de eerste initiatievenavond voor de tijdelijke inrichting van Buitenplaats Syon. Samen met bewoners wordt hier een ontmoetingsplek voor de wijk gecreëerd. In eerste instantie met tijdelijke activiteiten voor de duur van maximaal 2 jaar. Zodra de toekomstige bebouwing is gerealiseerd, volgt een definitief inrichtingsplan. Veel leuke en diverse ideeën kwamen donderdagavond 31 januari ter tafel: een jeu de boulesbaan, sportveld, geocache (het zoeken van een soort schat door middel van gps), natuurspeeltuin voor de kleintjes, markt voor streekproducten en nog veel meer. Op 28 februari a.s. komen wij weer bij elkaar om deze en nieuwe initiatieven uit te werken, en kijken we graag vooruit naar een gezamenlijke voorjaarsactiviteit op zaterdag 30 maart. Kom naar de volgende initiatievenavond op 28 februari om 19.30 uur in het Informatiecentrum RijswijkBuiten en denk en werk mee! Aanmelden voor de initiatievenavond kan via het formulier op de website van RijswijkBuiten.

---

Organiseert u een koningsdagactiviteit in RijswijkBuiten? Vraag subsidie aan!

De gemeente Rijswijk geeft ook in 2019 weer subsidie aan inwoners, die voor de wijk koningsdagactiviteiten willen organiseren. Koningsdag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 27 april 2019. De maximale bijdrage voor Koningsdag is 1650 euro. Vraag uw subsidie hier aan. Uw aanvraag kunt u tot uiterlijk 17 maart a.s. indienen.

---

Werkzaamheden in RijswijkBuiten

RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk in aanbouw. De komende jaren staat er nogal wat te gebeuren, zowel in Sion als in Parkrijk. Wij proberen de wijk zo goed mogelijk te informeren over werkzaamheden die op de planning staan. Op pagina met actuele werkzaamheden kunt u een overzicht vinden van werkzaamheden en (langlopende) wegafsluitingen, die de komende periode op de planning staan.

---

Vragen of meldingen over uw woonomgeving

Wij ontvangen met enige regelmaat vragen en/of meldingen over de woonomgeving met een algemene strekking. Deze vragen, met bijbehorende antwoorden, kunt u vanaf nu vinden op de pagina met vragen en meldingen. Wij helpen u graag verder als uw vraag hier (nog) niet tussen staat. Om de beantwoording van uw vragen te bespoedigen is het prettig als uw vraag direct bij de juiste afdeling binnenkomt. Dit is afhankelijk van het gebied waarop uw vraag betrekking heeft. Op de pagina met vragen en meldingen vindt u een overzicht dat daarbij kan helpen.

---

Openingstijden Informatiecentrum RijswijkBuiten

Vanaf dinsdag 5 maart is het informatiecentrum weer geopend. Onze woonconsulenten vertellen u graag meer over RijswijkBuiten. Het informatiecentrum is iedere dinsdag- en donderdagmiddag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.