RijkswijkBuiten logo

Start verkoop Hoflanen Parkrijk fase 1

Op dinsdag 15 december 2020 is de verkoop gestart van nieuwbouwproject Hoflanen fase 1. Het aanbod bestaat uit 32 eengezinswoningen met een oppervlakte van 122 tot 137 m2. Alle woningen zijn toekomstbestendig gebouwd en uiterst duurzaam.

Woningtypes

Woningtype Stalmeester heeft een oppervlakte van 122 m2 en een vrij op naam prijs vanaf 424.700 euro. Wilt u net iets meer ruimte? Dan is woningtype Hofmaarschalk écht iets voor u. Deze woning heeft een oppervlakte van 129 m2 en een vrij op naam prijs vanaf 439.700 euro. Ook kunt u kiezen voor een hoekwoning, woningtype Grootmeester, met een woningoppervlakte van 137 m2 en een vrij op naam prijs vanaf 489.700 euro.

Hoflanen 1
Alle woningen worden voorzien van een royale woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een moderne badkamer en een zolderverdieping. Enkele eigenschappen:

  • Ruime kavels vanaf 130 m2
  • Woonoppervlakte tussen de 122 en 137 m2
  • Vrij indeelbare zolder
  • Complete badkamer met tegel- en sanitairpakket
  • Parkeerplaats op eigen terrein
  • Warmtepomp, vloerwarming en -koeling in de woon- en slaapkamer
Inschrijving
Van dinsdag 15 december 2020 9.00 uur tot maandag 11 januari 2021 17.00 uur kunt u zich inschrijven voor deze woningen op de website van Hoflanen fase 1.
  • Op de website vindt u bovendien het woningaanbod, de brochure en de verkoopdocumentatie
  • U kunt een voorrangspositie bij de toewijzing van de woningen krijgen wanneer u voor de sluiting van de inschrijfperiode bij de hypotheekspecialisten bent geweest en hierbij een hypotheekverklaring ontvangen heeft.
  • De toewijzing van de woningen zal niet plaatsvinden op basis van binnenkomst van uw inschrijfformulier. Kandidaten met een hypotheekcheck hebben voorrang op kandidaten die geen hypotheekcheck hebben aangeleverd.
  • Indien u een optie op een woning krijgt toegewezen, wordt er tussen 14 en 15 januari 2021 contact met u opgenomen.

Eerste steen IKC Parkrijk gelegd

Op maandag 23 november 2020 heeft wethouder Johanna Besteman (Welzijn) samen met een aantal kinderen van de school de eerste steen van de nieuwbouw van Montessori Integraal Kindcentrum Parkrijk in RijswijkBuiten gelegd. In de nieuwbouw wordt een basisschool met kinderopvang en een gymzaal gerealiseerd. Het gebouw biedt huisvesting aan Librijn Openbaar Onderwijs (Openbare Montessorischool Parkrijk) en kinderopvang De Lange Keizer (dagopvang en buitenschoolse opvang).

De bouw is in juli 2020 gestart en vordert gestaag. De staalconstructie van de gymzaal is inmiddels geplaatst en de contouren van het gebouw zijn goed zichtbaar. Op dit moment worden de gevels van IKC Parkrijk dichtgemaakt. Binnenkort wordt gestart met het optrekken van de binnenwanden. Naar verwachting wordt de school in de zomervakantie van 2021 opgeleverd en kunnen de school en de kinderopvang intrek nemen in het schoolgebouw’.
Eerste steen IKC Parkrijk 23-11-2020

Schoolroute Parkrijk

Parkrijk wordt een kindvriendelijke wijk, met autoluwe straten en goede langzaam verkeersverbindingen. Onderdeel hiervan is de schoolroute die van oost naar west loopt en er voor zorgt dat kinderen zo veilig en speels mogelijk naar school kunnen lopen of fietsen. Op deze schoolroute komen de kinderen diverse speelaanleidingen, speeltoestellen en groenvoorzieningen tegen. Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): ‘Lopend en fietsend naar school gaan, is natuurlijk gezonder en goed voor het milieu. Deze schoolroute gaat er voor zorgen dat dit veiliger kan, en door de diverse speeltoestellen die de kinderen onderweg tegenkomen wordt positief opgroeien ook een stuk leuker!’. Op dit moment worden de plannen voor de schoolroute verder uitgewerkt, ook de (toekomstig) bewoners van Parkrijk worden betrokken bij de inrichting van de schoolroute en de daarin opgenomen speelpleintjes.
Speelroute

Prettige feestdagen!

2021 staat alweer bijna voor de deur. Door de coronacrisis en de huidige lockdown is veel in een ander perspectief komen te staan. We beperken onze ontmoetingen en ook het opzoeken van dierbaren is niet meer van zelfsprekend. Het afgelopen jaar hebben we onze tijd meer dan ooit thuis en in de wijk doorgebracht. Ik vind het prachtig om te zien dat er ook in RijswijkBuiten diverse initiatieven zijn ontstaan om elkaar of lokale ondernemers te helpen.

Terugkijkend op 2020 zijn er ondanks de coronacrisis weer mooie mijlpalen bereikt in RijswijkBuiten. Zo is ProRail gestart met de aanleg van een spooronderdoorgang RijswijkBuiten aan de Laan van 't Haantje. En werd er volop gebouwd aan diverse woningbouwprojecten in Sion en Parkrijk. Ook op het gebied van onderwijshuisvesting zijn er dit jaar diverse feestelijke momenten gevierd. Zo is de bouw van Kindcentrum Parkrijk gestart en is er in Parkrijk een tijdelijke school gerealiseerd. Het afgelopen jaar hebben we wederom vele nieuwe bewoners mogen verwelkomen en daar ben ik natuurlijk erg trots op!

Ik wil de bewonerscommissie Sion en Parkrijk ontzettend bedanken voor hun betrokkenheid bij de wijk. Zij zijn de oren en ogen van de wijk en denken enorm mee om de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de wijk waar mogelijk te verbeteren. Heeft u een idee om RijswijkBuiten nog leuker te maken? Neem dan contact op met de bewonerscommissie in uw buurt of onze gebiedsregisseur Chanelle Llobera. Zij gaan graag met u in gesprek.

Ook in 2021 bouwen we samen gestaag door aan een moderne en duurzame woonwijk voor de 21e eeuw. Namens team RijswijkBuiten wens ik u fijne feestdagen!

Jeffrey Keus
Wijkwethouder RijswijkBuiten
Wethouder jeffrey Keus_300dpi_0009

Bereikbaarheid informatiecentrum RijswijkBuiten

In verband met de coronamaatregelen is het informatiecentrum RijswijkBuiten gesloten. Voor vragen over RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via telefoonnummer 070- 326 1975 of per e-mail via rijswijkbuiten@rijswijk.nl. Wanneer de woonconsulenten uw vraag niet telefonisch of per e-mail kunnen beantwoorden, zullen zij indien nodig én alleen voor dringende vragen samen met u een afspraak inplannen.

In verband met de feestdagen is informatiecentrum Rijswijkbuiten niet bereikbaar van vrijdag 25 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021. Voor vragen over de nieuwbouwprojecten kunt in deze periode contact opnemen met:

Frisia Makelaars
Telefoonnummer 070-3420101
E-mail info@frisiamakelaars.nl

Olsthoorn Makelaars
Telefoonnummer 070-3084656
E-mail info@olsthoornmakelaars.nl

Voor alle actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in RijswijkBuiten kunt u terecht op onze website:
Speelplekkenkaart RijswijkBuiten versie 2020-01-22
facebook twitter instagram