RijkswijkBuiten logo
De belangstelling voor een nieuwe woning in RijswijkBuiten blijft onverminderd groot. In RijswijkBuiten treft u een grote diversiteit aan woningen aan. Zo is er altijd een woning te vinden die past bij uw woonwensen. RijswijkBuiten is volop in ontwikkeling, met de ontwikkeling van de wijk worden ook nieuwe speelplekken en voorzieningen aangelegd. Hierover en meer leest u in deze RijswijkBuiten nieuwsbrief.

Actuele projecten in verkoop

Op dit moment zijn er diverse projecten in verkoop, voornamelijk in deelgebied Parkrijk.
We noemen het gebied niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. Het Wilhelminapark is een prachtig gebied met maar liefst 150 hectare groen, waar de natuur in alle facetten samenkomt. In het park kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap. Voor kinderen is een speeltuin aanwezig en bij warm weer is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in de zwemvijver!

| De Buitenparel | Parkrijk |

30388 - Ext 02_lowres
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 18 herenhuizen en 12 appartementen.
Status: in verkoop

De diversiteit aan woningen maakt De Buitenparel voor iedereen aantrekkelijk. De verschillende gevels zorgen ervoor dat iedere woning een eigen unieke uitstraling heeft en deze kun je nog verder ver personaliseren door samen aan tafel met de architect je huis helemaal custom made te maken. Inmiddels zijn alle appartementen en bijna alle herenhuizen verkocht. Voor meer informatie en de actuele verkoopstand verwijzen wij u naar:

| De Linden | Parkrijk |

Birdview 3 (extra)
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 68 appartementen.
Status: in verkoop

De Linden bestaat uit ruime, luxe appartementen die zijn gelegen in drie appartementencomplexen: de Koningslinde, de Zilverlinde en de Witte Linde. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Voor meer informatie en de actuele verkoopstand verwijzen wij u naar:

| De Lanen fase 1 | Parkrijk |

De Lanen impressie dec 2019 1
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 67 eengezinswoningen
Status: in verkoop

Het woningaanbod van De Lanen is zeer divers. Van traditionele eengezinswoningen met een schuine kap tot ruime stadswoningen met een plat dak. Fase 1 bestaat uit 35 Laanwoningen en 32 woningen van MorgenWonen. De laatste woningen zijn onder optie. Voor meer informatie en de actuele verkoopstand verwijzen wij u naar de projectpagina van de Lanen.

Verwacht in RijswijkBuiten

Zowel in deelgebied Parkrijk als Sion kunt u de komende tijd een aantal nieuwe projecten verwachten. Een overzicht van de komende projecten:

| De Landerijen van Sion | Sion |

Naamloos
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 10 twee-onder-een kap- en 4 vrijstaande woningen
Status: in ontwikkeling, start verkoop naar verwachting eind 3e/begin 4e kwartaal 2020


Aan de rand van wijk RijswijkBuiten worden 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen ontwikkeld. Deze 'Landerijen van Sion' worden gebouwd in het voormalig tuinbouwgebied, waar de wijk haar naam aan te danken heeft, aan de rand van het Hoekpolderpark.

| De Lanen fase 2 | Parkrijk |

De lanen fase 2_rechthoek
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 46 eengezinswoningen
Status: in ontwikkeling, start verkoop naar verwachting najaar 2020

In de tweede fase van De Lanen verrijzen 46 moderne woningen. Het gaat hierbij om 36 ideale gezinswoningen met een woonoppervlakte van circa 126 , gebouwd in Oudhollandse stijl en 10 extra brede Laanwoningen XL met een woonoppervlakte circa 138m2.

| De Beuken | Parkrijk |

De beuken website 2
Soort aanbod: koop
Aantal woningen: 32 appartementen
Status: in ontwikkeling, start verkoop naar verwachting vierde kwartaal 2020

De Beuken telt 7 woonlagen met 32 luxe koopappartementen in verschillende typen. Op de begane grond zijn twee driekamerappartementen gesitueerd. Op de verdiepingen is ruimte voor drie- en vierkamerappartementen. De woonoppervlakten variëren van circa 75 tot ruim 105 m². Alle appartementen hebben een buitenruimte met een gunstige zonligging.

Bereikbaarheid informatiecentrum RijswijkBuiten

Speelplekkenkaart RijswijkBuiten versie 2020-01-22
In verband met de Coronamaatregelen is het informatiecentrum RijswijkBuiten gesloten. Voor vragen over RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via telefoonnummer 070- 326 1975 of per e-mail via rijswijkbuiten@rijswijk.nl. Hebt u een specifieke vraag over een van onze actuele projecten: Park van Rodenburg, De Lanen, De Buitenparel, De Wilgen, De Linden of Landerijen van Sion? Neem dan contact op met Arjan van Weele via telefoonnummer 06 2850 6559 of Monique Leijerweert via telefoonnummer 06 5543 0969 of per e-mail via rijswijkbuiten@rijswijk.nl. Wanneer de woonconsulenten uw vraag niet telefonisch of per e-mail kunnen beantwoorden, zullen zij indien nodig én alleen voor dringende vragen samen met u een afspraak inplannen.

Voor alle actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in RijswijkBuiten kunt u terecht op onze website:

Speelplekken in RijswijkBuiten

Tafeltennistafel-Oleander_Lavendel-Sion
Tafeltennistafels
RijswijkBuiten is weer twee speelgelegenheden rijker: zowel in Sion als Parkrijk zijn voor de oudere kinderen in de wijk, mede op suggestie van Bewonerscommissies Sion en Parkrijk, tafeltennistafels geplaatst. Omdat Parkrijk op dit moment in ontwikkeling is, zal de tafeltennistafel gedurende de voortgang van de bouwprojecten in Parkrijk worden verplaatst. Daarom krijgt ook de ondergrond van de tafeltennistafel een tijdelijk karakter. De tafeltennistafel is in eerste instantie gerealiseerd op de hoek van de Beemdgrasstraat en de Parelgraslaan, op dezelfde locatie waar in de toekomst project De Buitenparel wordt gerealiseerd. Zodra de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor project de Buitenparel starten, wordt er een nieuwe locatie voor de tafeltennistafel gezocht. In Sion is de tafeltennistafel geplaatst nabij de speelplek aan de Oleander en Lavendel.

Speelplek Loofgang en Boomgaard
Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de inrichting van de speelplek op de hoek van de Loofgang en Boomgaard in Sion. In verband met de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan was het niet mogelijk om de beoogde fysieke inspiratiebijeenkomst te organiseren. Daarom worden er momenteel drie ontwerpen uitgewerkt, aansluitend zullen wij de buurt uitnodigen om digitaal hun stem uit te brengen op het favoriete ontwerp. Na de zomervakantie ontvangen bewoners hierover een brief op het huisadres.

Speelplekkenkaart RijswijkBuiten
Benieuwd waar alle speel- en ontmoetingsplekken in RijswijkBuiten te vinden zijn? Op onze website vindt u een handig overzicht.

Start bouw IKC Parkrijk

Impressie IKC Parkrijk-verkleind
Op woensdag 8 juli 2020 is de start van de nieuwbouw van Montessori Integraal Kindcentrum Parkrijk feestelijk gevierd. In de nieuwbouw wordt een basisschool met kinderopvang en een sportzaal gerealiseerd. Naar verwachting wordt de school in de zomervakantie van 2021 opgeleverd. Samen met de school en de kinderopvang sloeg wethouder Johanna Besteman (Onderwijs) een heipaal ter gelegenheid van de start van de bouw van de nieuwbouw in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten. Ook hebben kinderen van de school en de kinderopvang een tijdscapsule met wensen voor hun nieuwe school en opvang begraven.

Actuele werkzaamheden

RijswijkBuiten is een nieuwbouwwijk in aanbouw. De komende jaren staat er nogal wat te gebeuren, zowel in Sion als in Parkrijk. Wij proberen de wijk zo goed mogelijk te informeren over werkzaamheden die op de planning staan. Op pagina met actuele werkzaamheden kunt u een overzicht vinden van werkzaamheden en (langlopende) wegafsluitingen, die de komende periode op de planning staan.
Inhijsen-brugdeel-t-Haantje-19-04-2020-foto-1-2
Spooronderdoorgang RijswijkBuiten
In de zomer van 2019 is ProRail gestart met de uitvoering van het Project Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. ProRail maakt het spoor geschikt om over dit traject meer treinen te kunnen laten rijden en zo het reizen per trein gemakkelijker te maken. De aanpassingen over het traject tussen Rijswijk en Rotterdam voert ProRail vanaf medio 2019 tot eind 2024 uit. Voor Rijswijk betekent dit een uitbreiding van twee naar vier sporen. De spoorbrug over de Kerstanjewetering op de grens van Rijswijk en Delft maakt plaats voor een brug die geschikt is voor vier sporen. Bovendien wordt er een spooronderdoorgang gerealiseerd ter plaatse van de Laan van ’t Haantje. Deze tunnel ligt straks midden in RijswijkBuiten, en vervangt de gelijkvloerse spoorovergang aan ’t Haantje. Naar verwachting is de onderdoorgang gereed in de zomer van 2021. Op dat moment wordt de gelijkvloerse kruising aan t Haantje afgesloten. Meer informatie en (video)impressies van het reeds uitgevoerde werk vindt u op:
facebook twitter instagram