RijkswijkBuiten logo
Binnenkort start de verkoop van Hoflanen fase 2 en 3 in Parkrijk RijswijkBuiten. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over de inschrijfprocedure. Ook nodigen we u in deze nieuwsbrief uit om mee te denken over de toekomstige invulling van Pasgeld.

Start verkoop Hoflanen fase 2 en 3

In het waterrijke en groene deelgebied Parkrijk wordt Hoflanen ontwikkelt. Hier verrijzen 87 duurzame woningen. Van royale rijwoningen in knusse hofjes tot comfortabele beneden- en bovenwoningen in de groene lanen: samen vormen ze de nieuwe buurt Hoflanen. De verkoop van de hofwoningen uit Hoflanen fase 1 loopt voorspoedig. Inmiddels is 80% van de woningen verkocht. Binnenkort start de verkoop van fase 2 en 3.

Fase 2

Fase 2 omvat 20 compacte woningen die verdeeld zijn in twee woningtypes die variëren in zowel grootte als uitstraling. De Hofdame is een sfeervolle gelijkvloerse woning op de begane grond met tuin en beschikt over een woonoppervlakte van 62 m2 voor een vrij op naam prijs vanaf € 275.700. De Opperhoutvester is een karakteristieke tweelaagse bovenwoning met terras en beschikt over een woonoppervlakte van 87 m2 voor een vrij op naam prijs vanaf € 338.700.

Inschrijven
Vanaf vrijdag 26 maart 2021 09:00 uur tot en met maandag 5 april 2021 17:00 uur kunt u zich inschrijven voor de woningen uit fase 2:
  • Alle verkoopdocumentatie, de prijzen en de mogelijkheid tot inschrijven voor de woningen vindt u op www.hoflanen.nl.
  • De toewijzing van de woningen zal niet plaatsvinden op basis van binnenkomst van uw inschrijfformulier.
  • Kandidaten met een hypotheekcheck hebben voorrang op kandidaten die geen hypotheekcheck hebben aangeleverd.
  • De toewijzing van de woningen vindt plaats vanaf woensdag 7 april 2021.
Stappenplan:
Stap 1: Log in op uw account (of maak een account aan) bij www.hoflanen.nl
Stap 2: Klik links in het menu op 'digitaal inschrijfformulier'
Stap 3: Vul alle gegevens in
Stap 4: Onderteken het digitale inschrijfformulier
Stap 5: U ontvangt ter bevestiging een e-mail.
Hoflanen projectgebied fase 2 en 3

Fase 3

Het aanbod van de 3e fase bestaat uit 35 eengezinswoningen. Waaronder 5 woningen type Meesters aan de Lanen van circa 134 m² en tuin op het Zuidwesten. Deze woningen zijn 5,7 meter breed en 10,14 meter diep en gelegen aan een laan. In het hof bevinden zich 30 eengezinswoningen type Dames in het Hof. Deze woningen van circa 119 m² zijn 5,1 meter breed en 10,14 meter diep. Bent u op zoek naar nog meer ruimte? De woningen zijn optioneel uit te bouwen op de begane grond en beschikken over veel keuze voor indelingsmogelijkheden.
Inschrijven
Vanaf woensdag 31 maart 2021 tot woensdag 7 april 2021 12:00 uur kunt u zich inschrijven voor de woningen uit fase 3:
  • Alle verkoopdocumentatie, de prijzen en de mogelijkheid tot inschrijven voor de woningen vindt u vanaf het moment van de start verkoop online op www.roosdomtijhuis.nl/aanbod/project/hoflanen-fase-3-te-rijswijk
  • De toewijzing van de woningen zal niet plaatsvinden op basis van binnenkomst van uw inschrijfformulier.
  • Na de sluitingsdatum zullen de woningen worden toegewezen.
te-koop-hoflanen-fase-3_2

Schets mee aan Pasgeld

Pasgeld, het gebied tussen de A4, de Vliet en het spoor is een veelzijdig gebied, waarvoor de gemeente afgewogen keuzes wil maken als het gaat om toekomstige ontwikkelingen. Er zijn wel ontwikkelingen nodig. Zo zijn in Rijswijk en de regio veel mensen op zoek naar een woning, zijn maatregelen nodig om de stad bereikbaar te houden en liggen er kansen voor klimaatadaptatie (waterberging) en voor de verbetering van recreatie, de natuur en biodiversiteit.

Om de goede balans tussen gebiedsontwikkelingen, de woonopgave en groen te verkennen, start gemeente Rijswijk met participatie voor Pasgeld. Samen met inwoners, belangenorganisaties en ontwikkelaars gaat de gemeente op zoek naar ideeën en kansen. Met elkaar vullen we hiervoor het ‘Schetsboek Pasgeld’. U kunt op twee manieren meedenken:
  • Via een website kan iedereen de komende maanden meedenken over wisselende thema’s en dilemma’s. Kijk op www.schetsboekpasgeld.nl en denk meteen met ons mee.
  • 12-15 personen kunnen deelnemen aan de Klankbordgroep Pasgeld, die regelmatig online bij elkaar komt om met de gemeente in gesprek te gaan over verschillende thema’s. Bent u hierin geïnteresseerd? Op de hierboven vermelde website kunt u ons dat laten weten.
Online startbijeenkomst maandagavond 29 maart
Op maandagavond 29 maart (19.30-21.30 uur) organiseert de gemeente een online bijeenkomst over het participatieproces voor Pasgeld. U kunt u zich hiervoor aanmelden op www.schetsboekpasgeld.nl.
Pasgeld deelgebiedenkaart

Bereikbaarheid informatiecentrum RijswijkBuiten

In verband met de coronamaatregelen is het informatiecentrum RijswijkBuiten gesloten. Voor vragen over RijswijkBuiten kunt u contact opnemen met informatiecentrum RijswijkBuiten via telefoonnummer 070- 326 1975 of per e-mail via rijswijkbuiten@rijswijk.nl. Wanneer wij uw vraag niet telefonisch of per e-mail kunnen beantwoorden, zullen wij indien nodig én alleen voor dringende vragen samen met u een afspraak inplannen. Voor alle actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in RijswijkBuiten kunt u terecht op onze website:
Speelplekkenkaart RijswijkBuiten versie 2020-01-22
facebook twitter instagram